Europamesteren ble «årets navn»

For noen uker siden inviterte vi leserne til å være med og kåre «årets navn» i fire forskjellige kategorier. Her er resultatene!

  • Årets norske skøytenavn (menn): Peder Kongshaug

«europamester 1500 m, nr. 3 i VM 1500 m»

Kongshaug slo de sterke nederlenderne på deres hjemmebane og ble europamester i Heerenveen. Ved sesongavslutning er han ranket som nr. 4 i verden på sin spesialdistanser, etter blant annet å ha vunnet et verdenscupløp i tillegg til de to medaljeløpene i EM og VM. SSSK-løperen ble årets norske navn også i 2020.

 

  • Årets norske skøytenavn (kvinner): Ragne Wiklund

«vant verdenscupen langdistanse, nr. 6 i allround-VM»

Dette ble faktisk den kategorien der leserne var mest delt, og det måtte en fintelling til før Ragne kunne utkvittere nok en «årets navn»-tittel – den fjerde på rad for Aktiv SKs store stjerne.

 

  • Årets internasjonale skøytenavn (menn): Jordan Stolz

«verdensmester allround, 500 m, 1000 m og 1500 m»

En klar seier i år som i fjor, for amerikaneren som snart behersker alle distanser like godt!

 

  • Årets internasjonale skøytenavn (kvinner): Miho Takagi

«verdensmester sprint, vant både verdenscupen og ble verdensmester på 1000 m og 1500 m

Hun har ledet verdensrankingen i «en evighet», men tittelen som årets beste løper har hun kun vunnet én gang tidligere, nemlig i 2020. Denne gangen var Miho en forholdsvis klar vinner, med 2/3 av innsendte stemmer.

 

 

Alle bilder: Reidar Langkjær. 

3 kommentarer om “Europamesteren ble «årets navn»

  1. Uforbeholdent enig i avstemmigen..ingen andre kandidater..hverken de norske eller internasjonale når opp til nivået av de valgte

  2. Miho Takagi er et forsvarlig valg, men Schouten skylle ha fått den prisen. Sprint VM har ikke tilnærmet samme verdi som allround eller bare medalje ved VM enkelt.

  3. Siste del av sesongen var det vel Joy B som var den råeste damen👍🥳Når det er sagt, Miho T er vår alles yndling etter VM i Amsterdam og helt inn i evigheten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *