NC3: Trønderne dominerte på sprint

Trøndelag har en ærerik tradisjon å vise til på korte distanser. Resultatene fra Hamar var en bekreftelse på at mange nye løpere står klare til å overta stafettpinnen!

Bjørn Magnussen er altså langt fra noen enslig svale, hvis noen måtte tro det. Særlig Sportsklubben Falken har fått fram flere nye løpere som hevder seg på sprint, og Siver Brattgjerd (21) står etter denne helga med tre seire og én andreplass på 500 m. Når vi så legger til en sterk sjetteplass i NM, ser det for oss ut som sjansene skal være meget gode for at Brattgjerd slutter seg til det norske laget når verdenscupen kommer til Stavanger*.

Jagtøyen i rute
Carina Jagtøyen (25) – jada, trønder hun også – ser ut til å være tilbake etter problemer på forsesongen. Hun var suveren på lørdagens 500 og 1000 m, og på søndagen var hun veldig nær å se 39-tallet for første gang på lavlandsbane. Dermed bør det være en formalitet å gi Carina klarsignal til å gå sine første løp i verdenscupen neste måned.

Haugen bekrefter formstigning
Sofie K Haugen har også hatt sine problemer i begynnelsen av sesongen, men i Vikingskipet viste hun at hun fortsatt er nest best i Norge på de lengre distansene. Dermed får nok også Sofie billett til Stavanger for å gå 1500 og 5000 m.

Stilling Norgescupen
Etter våre uoffisielle beregninger er det nå Sofie Ulset som topper poengsammendraget i Norgescupen for kvinner. I klassen for menn er fortsatt Simon Aannø nr. 1. Dobbelt ledelse til Bjugn Ørland SK, altså, og vi avslutter der vi begynte: se opp for trønderne!

Resultater fra NC3 Hamar (SpeedskatingNews)

 

*) Ifølge melding på Facebook i etterkant var det «skate-off» mellom Brattgjerd og Cristian L Magnussen på søndagens 500 m. Det var dermed sistnevnte som trakk lengste strå og billett til Stavanger.

 


Bildet øverst er hentet fra instagram.com/siverbrattgjerd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *