Skøyteløpere i sosiale medier

I gamle dager var skøyteløperne på alle forsider, og flere av dem kunne gi ut en bok eller tre etter at karrieren var slutt. Nå er det sosiale medier som gjelder.

 

Den moderne skøyteløperen blir stort sett ignorert av de tradisjonelle mediene, og den som vil bli sett må bruke Instagram og Facebook for å nå ut. Hvem greier seg best i kampen om oppmerksomheten? Bli med på vår gjennomgang før 2024-sesongen for alvor starter.

Facebook
Facebook var ungdommens medium for 10-15 år siden, men nå er det vel mest «gamliser» som bruker denne tjenesten. Dette bør imidlertid gjøre Facebook forholdsvis attraktiv for skøyteløpere, som tross alt driver en sport som først og fremst fenger et godt voksent publikum. Den eneste av dagens norske løpere som har en stor tilhengerskare på Facebook er Sverre Lunde Pedersen. De øvrige ligger rundt 1000 følgere eller færre.

Instagram
Bildetjenesten Instagram er langt mer populær enn Facebook hos den yngre aldersgruppen, og her er det også mange flere følgere å hente. Ulempen er at man da risikerer å bli temmelig usynlig for de som faktisk interesserer seg for skøytesporten. En må i praksis være Instagrambruker for å få med seg det som blir lagt ut på en praktisk måte. I tillegg er innholdet jevnt over noe mindre informativt enn det kan bli på Facebook.

Den store norske Instagram-løperen er Ane By Farstad, med godt over 200 000 følgere! Innholdet som legges ut av Ane er riktignok ikke alltid like relevant for den som interesserer seg for skøyter.

Twitter
For noen år siden var «alle» norske skøyteløpere på Twitter. Nå er det nesten ingen igjen. Dette er imidlertid fortsatt en tjeneste som brukes av mange internasjonale løpere, for eksempel nederlendere.

Nesten topp-karakter til Pedersen
Vi har sett på tre kriterier: tilgjengelighet, hyppighet og relevans. Til sammen gir dette et helhetsinntrykk der maksimal karakter er 10. Vi har vurdert en del norske løpere etter de nevnte kriteriene og den som kommer nærmest toppkarakter er Sverre Lunde Pedersen.

Vi tar gjerne imot kommentarer til denne artikkelen: Er det noen vi har undervurdert? Er det andre som burde vært nevnt? Bruk kommentarfeltet!

*) Tilgjengelighet 0-3: Hvor mange følgere? Synlighet i tradisjonelle medier?
Hyppighet 0-4: Hvor ofte oppdaterer vedkommende i sine sosiale medier?
Relevans 0-3: Innholdsvurdering

 

Skjermbildet øverst: Ane By Farstad byr på seg selv på TikTok.

4 kommentarer om “Skøyteløpere i sosiale medier

      1. Hun er vel fortsatt ganske relevant i denne artikkelen med sine nesten 30 tusen følgere på insta, reels med 2,4 millioner visninger og deltakelse i nettopp SENIOR worldcup?

  1. Ser det stilles spørsmål om serien til Sverre. Sesong to er i gang, og kan ses her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *