Mange debutanter på Adelskalenderen

Det er mange år siden den norske adelskalenderen har endret seg såpass mye som siste sesong. Dette skyldes først og fremst at mange nye løpere har debutert på 10 000 m. Oversikten nedenfor viser 20 løpere som alle har satt pers siste sesong.

Klikk her for større tabell!

Seks mildebutanter inn blant de 100 beste
På 500 og 1500 m har ti satt pers, på 5000 m tolv og på 10 000 m hele 15 – av disse seks debutanter på 10’ern. Størst framgang totalt har junioren Sigurd Henriksen, fulgt av landslagskollegene Sander Eitrem og Peder Kongshaug. Kasper Tveter er best av «debutantene», fulgt av Emil Pedersen Matre og juniornorgesmester Sigurd Holbø Dyrset. Spesielt Emil Pedersen Matre bør ha mye å gå på når det gjelder 10000 m.

Sigurd Henriksen (foto: Reidar Langkjær).

Hamars Finn Elias Haneberg har kommet som et friskt pust, og får nok neste år følge av klubbkamerat Didrik Eng Strand på Adelskalenderen. Legg ellers merke til at jeg har tatt Emil Ervik fra samme klubb med, selv om han velger å gå for Finland. Nord-Odals Thomas Andreassen har vært en positiv overraskelse, mens løpere som Filip Møller Nordal, Joren Sleeking og Viktor Smedstad Haukaas «banker på» for en plass blant de 100 beste.

Veteranen Ole B Næss og Tønsbergs Vetle Stangeland har også en solid sesong bak seg, men uten noen perser, og glimrer da med sitt fravær i denne oversikten – i likhet med flere andre løpere som har gode prestasjoner å se tilbake på.

Alle er velkomne til nye dyster om ikke lenge! Stå på gutter!

(skrevet av T. Stenseng)

Lenke: Evert Stenlunds oppdaterte adelskalender

 

Bildet øverst: Kasper Tveter (instagram.com/norgesskoyteforbund)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *