Størst framgang – 3000 m

Terje Stenseng har gravd seg fram til årets største «byks» framover på tidslinja – først på 500 m, og i dag på 3000 m.

Damene/jentene
Jeg har bare sett på de løpere som har tider bedre enn 5.30 min.
Første gruppe er debutanter som har pers under dette.
For andre gruppe har jeg listet opp dem som har pers mellom 5 og 5.30 min., og som har perset med min. 20 sekunder. For løpere bedre enn 5 min. er tatt med de som har perset med minst 10 sekunder.

framgang jenter 3000 m 201920

V Semb

Vilde Semb – nesten under 5 min. i sin aller første juniorsesong (privat foto).

 

Herrene/guttene har bare med de 100 beste på årsstatistikken. Disse er delt i tre grupper: Debutanter på distansen, de med pers mellom 4.50 og 4.20, og løpere med pers bedre enn 4.20. For første gruppen er tatt med løpere som har satt pers bedre enn 4.25, for andre gruppen pers med 25 sek. eller bedre, og for siste gruppen de som har perset med 15 sek. eller bedre.

framgang gutter 3000 m 201920

Sammendrag: Alle landsdeler, og hele 12 klubber, er representert. En rekke gutteløpere og ei jente har forbedret seg med mer enn 30 sekunder, og et par av debutantenes tider står det stor respekt av! Det gror bak de aller beste i skøyte-Norge!

 

*) Skøyteløpere klassifiseres etter alder ved inngangen til sesongen. Kodene betyr følgende alder pr. 01.07.19:

YC – 10 år
YB – 11 år
YA – 12 år
C1 – 13 år
C2 – 14 år
B1 – 15 år
B2 – 16 år
A1 – 17 år
A2 – 18 år

(skrevet av T. Stenseng)

Lenke: SpeedskatingResults nasjonale oversikter (rekorder, årslister og mesterskap)

 

Bildet øverst: Sigurd H. Dyrset (fra Facebook)

En kommentar om “Størst framgang – 3000 m

  1. Jeg har stor interesse for skøyter, selv om jeg i mitt 75-årige liv ikke i særlig grad selv har deltatt aktivt. Å vise at det heldigvis enda kommer lovende rekrutter, har vært ett av målene med mine hjemmesnekrede statistikker. Skøytestatistikk kan være mer enn adelskalendre…..Takk til Brynjar for fine bilder, og et årvåkent blikk!
    Denne siste oversikten, den siste sesongs største framganger på 3000 m, har nok en del navn som bare nærmeste slekt og noen klubbpatrioeter har merka seg.
    En 3000 m består jo av 7.5 runder. Den avbildede løperen, 15 årige Sigurd Holbø Dyrset, har forbedra seg med 36.4 sekunder siste sesong. Enkel regning sier at dette er en hel runde – og vel så det! Håper flere enn meg er litt imponert – av ham – de andre som fikk plass i mine 4 oversikter – og alle dere andre som satte perser så det sang – eller som bare synes skøyter er moro!
    Jeg avslutter med dette – og gleder meg til neste sesong!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *