Sesongslutt 2019: Stord-løpere tar store steg

Liten adelskalender omfatter som dere vet personlige bestenoteringer på 500m, 1500 m, 3000 m og 5000 m. Å følge utviklingen av denne er spennende for en hobbystatistiker, for den forteller mye om bredden og fremtidsutsikter for norsk skøytesport. Men først eliten:

Våre åtte beste gjennom alle tider er (tall nr. 2 viser plassering på verdensstatistikken):

topp 8

Disse åtte er samtidig de som er blant de 100 beste på Evert Stenlunds liten adelskalender, som omfatter alle løpere med 152.000 tidspoeng eller bedre – i alt 388 stk.

På denne har 31 nordmenn plass. Åtte av dem har forbedret seg siste sesong, inkl. Kristian Ulekleiv, som er ny av året på Stenlunds liten adelskalender.

Framgangen for disse åtte er som følger (vi ser at av våre aller fremste løpere har bare tre hatt vesentlig tidsforbedring):

1. Hallgeir Engebråten 3.175 tidspoeng
2. Kristian Ulekleiv 2.049 tidspoeng
3. Magnus Bakken Haugli 1.595 tidspoeng
4. Vetle Stangeland 0.343 tidspoeng
5. Runar Njåtun Krøyer 0.309 tidspoeng
6. Sverre Lunde Pedersen 0.295 tidspoeng
7. Håvard Lorentzen 0.130 tidspoeng
8. Allan Dahl Johansson 0.070 tidspoeng

——–
De nest beste
Ut over Stenlunds adelskalender har vi en rekke løpere som i løpet av siste sesong har vist store forbedringer.
Av løpere med under 162.000 tidspoeng, bør vi merke oss disse – som alle hadde en forbedring større enn 1 tidspoeng siste sesong.

framgang.png

(Løperne er satt opp etter beste sum sammenlagt.)

Fløiten, Baas, Haugland, Kristensen og Brørby var også med på fjorårets oversikt over de ti løpere med størst framgang.

Vi kan vel garantere at de fleste av dem enda ikke har hatt sine beste år på isen – de er ikke akkurat tynget av alderen…! Det som blir spennende, er hvor mange som vil satse allround. Noen av løperne ovenfor har sin framgang på de kortere distanser.

To Stord-løpere har en framgang på over 10 tidspoeng, riktignok ved hjelp av Calgary-is (som flere av de andre), men lell da gut….! Kommer det (minst) en ny Kjell Storelid fra Stord ?

——–

Jeg regner med at andre tar for seg allround-oversikten, og som før nevnt lager jeg ikke tilsvarende oversikt på kvinnesiden.
Håper dette er greit for noen – og ikke irriterer for mange! Tar gjerne mot korreksjoner, om noe skulle være feil!

Bjugn har vel løp igjen, og det vil glede meg om denne sesongoversikten kom FOR kjapt! Så gleder vi oss til neste sesong!


(skrevet av T. Stenseng)

 

Lenke: Liten adelskalender (Evert Stenlund)

 

Bildet: John Granli, Marcus Kvarme og trener Terje Almås, Stord IL (facebook.com/StordILSkeiser)

En kommentar om “Sesongslutt 2019: Stord-løpere tar store steg

  1. Flott hvis slike oversikter kan motivere løpere, og være til hygge for supportere! Skøytefolket er flinke til å kritisere alt og alle. Jeg er intet unntak, men det gjelder å forstå hva jeg mener, også da: Jeg har et litt annet fokus enn det svært tradisjonelle, norske som gir 11% oppslutning i folket p.t. På denne tiden av året ser jeg frem til at den internasjonale terminlista for inline-sesongen blir lagt ut. Mesterskapene strømmes, og moro å følge med på hvor mange kjenninger fra isen man finner denne gangen. Er fortsatt Michael og Tas sammen («Se og Hør-stoff», det da men), og hvordan går det med Tas sitt forsøk på is? Osv. Synd at man ikke gjenfinner noen av navnene til Stenseng på sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *