Sesongslutt 2019: Mini adelskalender

I denne doble artikkelen oppsummerer Terje Stenseng status for de norske løperne når det gjelder distansene 500 – 1000 – 1500 og 3000 meter. Først herrer:

På Mini adelskalender møtes nesten reindyrka sprintere, og løpere med ambisjoner om å hevde seg også som allroundløpere. Mini adelskalender omfatter som dere vet personlige bestenoteringer på 500m, 1000 m, 1500 m og 3000 m. Hvordan ser det norske landskapet ut etter årets sesong ?

Evert Stenlunds mini adelskalender omfatter alle løpere med 147.000 tidspoeng eller bedre – i alt 368. På denne har 27 nordmenn plass. 6 norske løpere er blant de 100 beste (første tallet viser plassering på verdensstatistikken):

topp.png

Gledelig at fem av disse var aktive siste sesong, og at tre satte perser (tall med * foran)! Men: Vi har ingen blant de ti beste i verden! Sverre L. Pedersen er best – nr. 14, og har rykket opp en plass siden i fjor.

Hallgeir Engebråten er ny av året på Evert Stenlunds mini adelskalender, og han er den eneste nordmannen med vesentlig framgang siste år (min. ett tidspoengs forbedring).

Av løpere med bedre enn 154.000 tidspoeng, har disse 10 løperne hatt aller størst fremgang siste året ( jeg skiller ikke mellom løpere som har satt sine perser på høyfjellsbaner- og de som ikke har vært i høyden):

fremgang.png

NB: Engebråten, Haugland, Baas, Kristensen og Fløiten var også blant de ti med størst framgang i fjor, så over to sesonger har disse tatt store steg.

Årets «klatrer» er utvilsomt Peder Kongshaug med nesten 8 tidspoengs fremgang – og han har ikke vært på høyfjellsbane.

Det er neppe tilfeldig at tre av løperne representerer Nord-Odal IL – der gror skøytesporten godt!

Klikk her for å se Evert Stenlunds mini adelskalender! (et stykke nede på siden)

Del 2: Damer

 

Bildet øverst: Jonas Haugland, knipset i Helsingfors (Facebook.com/bergenskoyteklubb).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *