Sindre B

Forumsvar Lagt Inn

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 26)
 • Forfatter
  Innlegg
 • som svar til: Verdenscup 5 Calgary #9356
  Sindre B
  Deltaker

  Sindre B er det virkelige norske lyspunktet denne v-cupsesongen. En fin 8.plass i Calgary, og helt opp til en glitrende 3.plass i sammendraget!!!

  sindre-b wrote:

  Hehe 🙂 Det må isåfall være det eneste lyspunktet, veldig synd at det vel ikke har vært et eneste norsk lyspunkt i den virkelige verdenscupen, iallfall ikke blant de presumptivt beste.

  som svar til: Verdenscup 5 Calgary #9291
  Sindre B
  Deltaker

  Streames B-gruppene noe sted? Hadde blant annet vært spennende å se verdenscupdebuten til den spanske 17-åringen Nil Llop!

  som svar til: Skøytesesongen 2019/20 #8731
  Sindre B
  Deltaker

  Synes Viasat sine sendinger generelt er bra. Særlig Kaja Snare på indre bane gjør en god innsats, synes jeg. Virker å ha satt seg inn i en del ting, og stiller relevante spørsmål.

  som svar til: Verdenscup 4 Nagano #8204
  Sindre B
  Deltaker

  Igjen takk for omtalen! Irriterer meg ganske mye at jeg valgte å satse på Shikhova både på 1000-meter og 1500-meter i Asia, da hun fullførte 1 av 3 distanser, blant annet ikke 1500-meteren i Astana, som telte dobbelt. Det var nok å finne et sted at hun ikke skulle delta i Nagano, så bedre research kunne hjulpet her. Synes WCSC er en morsom ting, siden man får sine egne favoritter på alle distanser i tillegg til de norske.

  som svar til: Verdenscup 3 Nur-Sultan #8070
  Sindre B
  Deltaker

  Oppsummeringa på hovedsida stemmer bra med min opplevelse av helga: Enkelte norske lysglimt, men generelt lite forbedring på våre antatt beste, og skuffende mye norsk fravær, både for hele stevnet og på de enkelte distansene.

  Artig at du følger opp WCSC! Håper jeg klarer å fortsette å holde meg aktuell der. Shikhova sitt fravær på 1500-meter ble avgjørende for min del, da denne distansen såvidt jeg veit telte dobbelt fordi den utgår i Japan. Håper nå er at andre i toppen ikke har fått med seg at Nederland stiller en svært slanka tropp i Japan, og har med oransje som ikke stiller opp der 😉

  som svar til: Ungdoms- OL 2020 #7918
  Sindre B
  Deltaker

  Hva er egentlig formatet på ungdoms-OL? En allround-konkurranse? Når hvert land bare får sende to deltakere tenker jeg at det ikke kan være klassiske enkeltdistanser. Eller?

  som svar til: Verdenscup 1 Minsk #7669
  Sindre B
  Deltaker

  Sindre B inntar en meget hederlig 2.plass i den internasjonale «World Cup Speedskating Contest» etter 1.verdenscuprunde. Heia heia!

  sindre-b wrote:

  Se der ja, gøy at du la merke til det! Håper å kunne det holde det oppe, så har man noe å glede seg over selv når det går dårlig for Norge. Hehe.

  1500 meter herrer ble et lyspunkt på slutten faktisk, for middels resultater er mye bedre enn elendige, som det var jevnt over ellers. Blant utenlandske er det gøy at Ning er helt oppe og nikker på mellomdistanse, det kan Kina trenge. Yuskov kan ligge veldig bra an etter tre distanser på Hamar!

  Viasat sin satsning har foreløpig gitt et godt førsteinntrykk hos meg. At Kaja Snare referer til at Henriksen sin tid var lik den til Søndrål i 1998 synes jeg var artig, gir inntrykk av en viss dybdekunnskap.

  som svar til: Verdenscup 1 Minsk #7596
  Sindre B
  Deltaker

  Synes regler rundt uttak, kvoter, m.m. er noe av det artige, men det er vel litt med hvordan man er skrudd sammen også. En del av de eldre er kanskje ikke så inne i internett. Men enig i at man mister mye hvis man ikke setter seg noe inn i rammene for løpene.

  Litt synd vi ikke stiller på lagsprint for kvinner imorra. Det er nok fordi Njåtun går 3000 meter før, og er påmeldt alt fra 500-3000 i helga. Når Ripsrud ikke er med har vi ikke lag, rett og slett. For herrer er hele 15 lag påmeldt øvelsen, så der er bredden god!

  som svar til: Verdenscup 1 Minsk #7552
  Sindre B
  Deltaker

  Camilla Lund ble vel ikke kvalifisert på 3000-meter?

  som svar til: Verdenscup 1 Minsk #7442
  Sindre B
  Deltaker

  For det første, den mest åpenbare, nemlig at løpere med base i Calgary eller Salt Lake City får en «lettere vei» til A-gruppa enn alle andre. 

  sindre-b wrote:

  Er det ingen korreksjoner for tider fra disse banene? Når det gjelder kriteriene for World-Cup-deltagelse har ISU satt kravene til deltakelse 0.5 tp bedre på alle distanser, det samme burde isåfall gjelde her?

  som svar til: Verdenscup 1 Minsk #7407
  Sindre B
  Deltaker

  Spent på å se Engebråten i World Cup. Forhåpentligvis har vi snart en 5000-meterløper som iallfall kan være mindre enn 10 sekunder bak Lunde Pedersen. Bakken Haugli er i en lignende posisjon når han blir klar til å delta.

  som svar til: Internasjonalt løp i Inzell #6940
  Sindre B
  Deltaker

  Veldig spennende startfelt! Har ikke inntrykk av at Inzell pleier å tilby live streaming- eller resultatservice. Noen som veit om noe?

  som svar til: Podcast #6710
  Sindre B
  Deltaker

  Har generelt slitt med å finne skøytepodcaster, og ble veldig fornøyd når «På Vekslingssiden» nå dukka opp! Første episode med Bøkko og Lunde Pedersen var lovende. Kristian Vårvik har jeg kanskje mest tenkt på som en morromann, men her var det en fin blanding av fokus på idrett, person, og såklart litt gøy. Ser fram til å høre flere av Bøkko sine historier fra tiden på landslaget 🙂

  Har sett etter Poutala sin podcast, men den virker nå bare å være tilgjengelig på Youtube, og da bare noen av episodene. Det jeg har hørt virker ålreit, var særlig spennende å høre om Shani Davis sin bakgrunn.

  som svar til: Skøytesesongen 2019/20 #6708
  Sindre B
  Deltaker

  Ser ut til at en haug med norske juniorer skal gå i Canada i morgen, særlig mange av de største talentene på kvinnesida. Blir sikkert en del fine nye perser, som forhåpentligvis kan motivere til videre satsning!

  som svar til: Skøytesesongen 2019/20 #6670
  Sindre B
  Deltaker

  Synd med van der Poel, får håpe at ikke pauseår på pauseår blir til at han velger andre retninger. Vil tro at én god utøver i et land som Sverige kan være svært viktig for rekrutteringa.

  Det kan virke som at Vincent de Haître gjør noe av det samme, han nevner også 2020/21 som comebacksesongen. Føyk jo raskt fram som en av verdens aller beste mellomdistanseløpere, før han like plutselig ble borte igjen.

  Det mest spennende comebacket i år er i mine øyne Nicola Tumolero, som har OL-medaljen på 10000 meter som sin fremste meritt. Også spent på om Linus Heidegger gjenopptar full satsning, han var veldig lovende på langdistanse for Østerrike.

  som svar til: Team Sørmarka #6148
  Sindre B
  Deltaker

  Stemmer det at Ida Njåtun og Allan Dahl Johansson er samboere? Virker sånn utfra VG-artikkelen over her, man kan ikke finne noe rundt det andre steder. Apropos «sladder», kanskje. Mest er det bare interessant å vite litt rundt utøverne vi følger på skøytebana.

  som svar til: Forbundslag NSF 2019/20 #5881
  Sindre B
  Deltaker

  Sprint kvinner: Bøkko og Gulbrandsen er åpenbare. Riktig at Samsonsen får sjansen. Ripsrud viste ikke noe særlig i fjor, men har vel et potensiale som forsvarer uttaket av henne.

  Allround kvinner: Njåtun og Wiklund er åpenbare. Synd med Haugen og Lund ut, men de har dessverre ikke hatt den ønskede utviklingen. Heller blitt dårligere? Forhåpentligvis er dette ikke begynnelsen på slutten for dem, og heller et år hvor de trener godt og utvikler seg.

  Sprint menn: De fire fra i fjor er åpenbare. Helt riktig at Reinton får sjansen, han er fort vår tredje beste 1000-meterløper. Odin By Farstad er på ganske samme nivå, så han kan nok føle seg litt skuffet.

  Allround menn: De fem fra i fjor får fortsette, mens Bakken Haugli og Ulekleiv helt klart fortjener sjansen. Spørsmålet mitt er hvorvidt Spieler Nilsen forsvarer plass på noen distanser i World Cup og mesterskap? Den eneste som muligens kan føle seg snytt her er Hallgeir Engebråten, som fort likevel kan få sjanser i World Cup denne sesongen.

  Alt i alt et positivt uttak, der vi får inn noen nye fjes det er lov til å ha litt forventninger til 🙂

  som svar til: Grand Prix og Oval Finale Calgary #5603
  Sindre B
  Deltaker

  Olympic Oval Finale er vel internasjonalt, mens Canada Cup 4 ser ut til å gå parallelt, og være nasjonalt.

  En relativt interessant konkurranse til at alt av verdenscup og mesterskap er over. Vil tro at en del av motivet til en del løpere er å nå kravene til å delta i verdenscup neste år? Er konkurransen «offisiell nok» til det?

  som svar til: VM allround Calgary #5434
  Sindre B
  Deltaker

  For en prestasjon av Sábliková! To verdensrekorder i et allroundmesterskap –  ja da fortjener hun virkelig tittelen 🙂

  Samtidig viser Takagi at hun er en utrolig skøyteløper, som verdens nest beste sprinter og verdens neste beste allrounder!

  som svar til: VM allround Calgary #5397
  Sindre B
  Deltaker

  Sammenlagtplassering trumfer tilsvarende plassering på 3000/5000!

  sindre-b wrote:

  Takk! Det er positivt for de norske (Njåtun, Henriksen og Bøkko), som også har 1500 som sine presumptivt beste distanser, og nok heller går seg opp enn ned.

  som svar til: VM allround Calgary #5394
  Sindre B
  Deltaker

  Jeg ser uten lyd pga. MGP, men har visstnok ikke gått glipp av særlig mye på den fronten. Verdensrekorden fikk de knapt med seg? Trodde for øvrig at disse nettsendingene skulle være uten avbrytelser, men den gang ei. Rimelig utrolig. Oppsummering dag 1 kvinner: Seks løpere er med på «begge lister»: Takagi-Sablikova-De Jong-Wüst-Achtereekte-Voronina. Alle disse er vel forholdsvis sikre på 5000 m. I tillegg er Weidemann omtrent garantert med sin 3.plass på 3000 m. Siste plassen går da sannsynligvis til Blondin eller Njåtun, som kjemper om 6.plassen etter tre løp; de kan vel til og med klatre til 5.plass. Jokeren i leken er Zujeva, som ble nr. 7 på 3000 m – hvis hun skulle greie bragden å gå seg opp fra 9. til 8.plass etter tre løp er hun inne på begge lister og klar for 5000 m. Men tipset er at Ida får gå 5000 m hvis hun slår Blondin med 0,17 sek på 1500 m.

  sindre-b wrote:

  Hvis den siste plassen står mellom Njåtun som nummer 7 sammenlagt, og Zueva som nummer 7 på 3000 meter, hvem får plassen da? Akkurat det samme kan bli avgjørende mellom Beckert (7 på 5000m) og Bøkko eller Henriksen for herrene, faktisk.

  som svar til: Tippekonkurranse VM 2019! #5328
  Sindre B
  Deltaker

  Kvinner
  500m:     M Takagi
  3000m   A de Jong
  1500m    I Wüst
  5000m:  M Sábliková
  ALLR.:    1: A de Jong    2: M Takagi      3: I Wüst


  Menn

  500m:     H Silovs
  5000m:   SL Pedersen
  1500m:    P Roest
  10000m: S Kramer
  ALLR.:     1: P Roest 2: SL Pedersen 3: S Kramer

  som svar til: Junior-VM 2019 Baselga #5179
  Sindre B
  Deltaker

  Takk for info, ja. Særlig gøy at det er mulig å følge med på stream!

  Som god nordmann har jeg alltid et godt øye til allround-konkurranser. I kvinneklassen ligger alt an til at Wiklund og Bosiek kjemper om tittelen. Bosiek er litt raskere, mens Wiklund kan utligne dette på de lengre distansene.

  I herreklassen er det derimot et helt kobbel av løpere som er verdt å merke seg, og fra mange forskjellige land! Vil bli overrasket om ikke kanadiske Connor Howe leder før den avsluttende 5000-meteren. Her må han imidlertid stå imot angrep fra løpere som Betti (Italia), Mann (Tyskland), Odor (Østerrike), Chung (Sør-Korea), Cepuran og Dawson (USA), kanskje Damaratski (Hviterussland), og såklart vår egen Hallgeir Engebråten. Andre utøvere som kan aspirere til topp 6 sammenlagt er Loginov og Chistiakov (Russland), og til slutt nederlenderen Scheperkamp. Mye kan skje!

  som svar til: VM enkeltdistanser 2019 Inzell. #5132
  Sindre B
  Deltaker

  Da er VM over. Et VM på tidenes tredje raskeste bane, med mange veldig gode prestasjoner. Heldigvis var et par av de norske!

  https://en.wikipedia.org/wiki/2019_World_Single_Distances_Speed_Skating_Championships

  Medaljestatistikken viser som vanlig Nederlandsk dominans, med 8 av 16 mulige gull. Ellers viser den at Russland har en bra bredde, med hele 10 (!) av 16 mulige bronsemedaljer.

  For Norge sin del skuffet kvinnene, dog uten Ida Njåtun, mens lagtempogutta tok en forventa medalje, og Lorentzen en gledelig en. Den store beholdninga er likevel Sverre Lunde Pedersen sine løp på 1500- og mest av alt 5000-meteren, som jeg personlig setter over alt av gull på sprint og lagtempo de siste sesongene. Sverre har hatt uflaks med 1000-deler, falt og hatt ustøheter, og fortjente virkelig sitt gull. Nå er det grunn til å tro og håpe på flere gull fra Fana-gutten i framtida, i allround så vel som på enkeltdistanser.

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 26)