WC5 Hamar 1.-3. februar 2019

Hjem Forum Forum 15.46.6 WC5 Hamar 1.-3. februar 2019

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 106)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #4606 Svar
  Kristian Eliassen

  Årets høydepunkt på hjemmebane nærmer seg. Jeg tar en og en distanse litt etterhvert.

  500, damer. Stipulert A-gruppe-oppsett før Entry List foreligger:

  Herzog

  Fatkulina

  Bowe

  Kodaira

  Kachanova

  Golikova

  <hr />

  Tsuji Indre

  Soga Ytre

  <hr />

  Jin Indre

  Min Sun Kim Ytre

  <hr />

  Leerdam Indre

  Hyun-Yung Kim Ytre

  <hr />

  Jackson Indre

  Mclean Ytre

  <hr />

  Bøkko Indre

  Aydova Ytre

  <hr />

  L. de Jong (1 i B forrige gang) Indre

  Smit Ytre

  <hr />

  Li (2 i B forrige gang) Indre

  Tsujimoto (3 i B) Ytre

  <hr />

  Parsammensetningen baserer seg på sammenlagtstillingen i verdenscupen , men hvor man må passe på å få med de tre som rykket opp forrige gang. Fri trekning blant de 6 beste. Den best rankede i hvert par utover disse får første indre. Det er to femhundringer på Hamar, så dette oppsettet gjelder 1. løp.

  Norge har utvidede kvoter til dette stevnet på hjemmebane, og kan stille med makskvote på 5 på alle distanser. Hege Bøkko og Martine Ripsrud har bekledd Norges 2 plasser så langt denne sesongen, og er med også her. Hege Bøkko kjemper først og fremst for å kvalifisere seg til verdenscupfinalen. De 12 beste sammenlagt gjør det. Reservelista går helt ned til plass 24 fordi det pleier å komme avbud til finalen. Prispenger til de 10 beste sammenlagt til slutt. Martine Ripsruds oppgave er å plassere seg blant de 40 slik at Norge får utvidede kvoter fra 2 til 3 neste sesong i verdenscupen – bør være en overkommelig oppgave. Tvi,tvi! For å kunne delta i verdenscupløp må man ha klart en kvalifiseringstid som er satt til 40.10 (39.60 for løp i Calgary/Salt Lake City/Urumqi). Tidshorisonten er tider notert i godkjente stevner siden 1. juli 2017. Njåtun kan stille om hun vil, og blir tatt ut.  Det samme kan Gulbrandsen (såvidt – 40.06) gjøre. Deretter er det så langt jeg kan se (speedskatingnews) ikke flere p.t. I uttakskriteriene til NSF heter det at man vil søke å fylle kvotene såfremt man har et nivå tilsvarende en 20.plass i B-gruppa inne. I prioritert rekkefølge, så  vektlegges WC1-4, Allround- og sprint-NM og NC6 i Stavanger kommende helg. Om ikke siste sjanse (?) ,så har her juniorsprintmester Samsonsen en sjanse til å kvalifisere seg til WC5. Med 40.16 nylig på Hamar er hun ikke langt unna. Skal vel heller ikke avskrive andre løpere helt, selv om det ser mer vanskelig ut.

  http://www.vaer-sentral.no/no/vaer/profesjonelle-vaerkarter/lufttrykk/europa.html

  https://nsf.klubb.nif.no/Administrativt/Uttak%20hurtigl%C3%B8p/NSF%20Uttakskriterier%202018-19%20v1.pdf

  https://app.isuresults.eu/worldcup/WC_2019_F_500/standings

  https://www.isu.org/inside-speed-skating/speed-skating-rules/communications/17842-2192-world-cup-speed-skating-2018-19/file

  https://www.speedskatingnews.info/en/data/skater/julie-bianca-nistad-samsonsen/

   

   

  #4607 Svar
  Kristian Eliassen

  … for ordens skyld så gjelder ikke spesialregelen som er understreket i dette dokumentet WC5:

  file:///C:/Users/Eier/AppData/Local/Packages/Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe/TempState/Downloads/2192%20World%20Cup%20Speed%20Skating%202018-19-UPDATE%20101018%20(2).pdf

  #4608 Svar
  Kristian Eliassen

  …dette er forøvrig lista over godkjente stevner (I tillegg kommer nasjonale mesterskap). «Insidere» må gjerne opplyse om lista er fullstendig, og endelig i sin reviderte utgave.

  https://www.isu.org/inside-speed-skating/speed-skating-rules/communications/17803-2189-int-l-competitions-ss-stss-2018-19/file

  #4609 Svar
  Kristian Eliassen

  …forøvrig er det et pussig poeng at Samsonsen kunne stilt i EM da tidskravet er lavere (40.50) der enn i verdenscupen.

  https://www.isu.org/inside-speed-skating/speed-skating-rules/communications/18102-isu-communication-2199/file

  #4610 Svar
  Kristian Eliassen

  500, menn. Stipulert A-gruppe-oppsett før Entry List foreligger.

  Shinhama

  Kulizhnikov

  HHL

  Haga

  Murakami

  Hasegawa

  Mushtakov Indre

  Murashov Ytre

  Jun Ho Kim Indre

  Verbij Ytre

  Ihle Indre

  Dubreuil Ytre

  Ntab Indre

  Min Kyo Cha Ytre

  Tae-Yun Kim Indre

  M. Mulder Ytre

  Was Indre

  Smeekens  (3 i B) Ytre

  Lacroix (1 i B) Indre

  R.Mulder ( 2 i B) Ytre

  HHL, Rukke, Magnussen og Sæves har bekledd Norges 4 plasser så langt i verdenscupen. HHL kjemper jo både om seire, og pallplasser både i enkeltløp og sammenlagt. Magnussen og Rukke frister jo en litt merkelig heistilværelse mellom A og B takket være et litt pussig poengsystem. Magnussen får høyst sannsynlig starte i A i det første løpet på Hamar. Han er førstereserve, og det vil trolig komme avbud. Nuis er eksempelvis kvalifisert til å gå (og da i B), men OM han avstår så er på en annen side M.Mulder next in line internt hos nederlenderne… Vi får vente og se når Entry List med tid og stunder kommer. Blir personlig ikke forundret om Rukke som fjerdereserve også er i nærheten av A. Magnussen og Rukke ligger i reserveplasskiktet for verdenscupfinalen: mellom plass 13-24. Lengst mulig opp mot tolvteplassen må være målet.

  Når det gjelder kvoter på 500 til neste sesong, så styrer man sikkert mot 4 plasser. Sæves kamp er å kunne nærme seg de tre andre norske, og også målsetningen før sesongen om opprykk.

  De fire nevnte løpere er selvskrevne til Hamar, men her kan Norge også stille med en femtemann. Den mulige lista av kandidater er foreløpig ikke stor: Odin By Farstad noterte 36.04 forrige sesong i et godkjent stevne i Inzell. (Kravet er 36.10 eller 35.70 «over there»). Kan ytterligere kandidater melde seg på under NC6? Isåfall er det vel overraskelsesmannen Reinton fra sprint-NM?

  https://app.isuresults.eu/worldcup/WC_2019_M_500/standings

  https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=500&season=20182019&gender=m&country=NOR

   

  #4611 Svar
  Kristian Eliassen

  …dette er forresten lista over godkjente internasjonale stevner forrige sesong. Her ser vi at Odin By Farstad gikk på 36.04 i et godkjent stevne.

  https://www.isu.org/inside-speed-skating/speed-skating-rules/communications/12123-isu-communication-2107/file

  #4613 Svar
  Kristian Eliassen

  1000, damer. Stipulert A-gruppe-oppsett før Entry List foreligger.

  Bowe

  M. Takagi

  Herzog

  Wust

  Kachanova

  Kodaira

  Fatkulina Indre

  Li Ytre

  Leerdam Indre

  L.de Jong Ytre

  Czerwonka Indre

  Shikhova Ytre

  Aydova Indre

  Tsuji Ytre

  Njåtun Indre

  Bøkko Ytre

  Golikova Indre

  Beune (1 i B) Ytre

  Jin (2 i B) Indre

  van Beek (3 i B) Ytre

  Reserve: 1: Irvine, 2: Wiklund

  Njåtun, Bøkko, Wiklund og Gulbrandsen har vært Norges firkløver på distansen så langt i sesongen. Norge har sikret seg tre plasser på distansen til distanse-VM en veldig knapp uke etter stevnet på Hamar. I uttakskriteriene heter det at WC5 på Hamar også har betydning i forhold til laguttaket dit. Med Wiklunds lille gjennombrudd, blir 1000 meter på Hamar mer for en generalprøve å regne i så måte? Vi får se.

  Njåtun og Bøkko ligger begge i vannskorpa – men med gode muligheter til å sikre seg faste plasser til verdenscupfinalen. Norge styrer sikkert mot en kvote på 4 også til neste sesong i verdenscupen.

  Oppsettet med parsammensetning er naturligvis bare en påpekning av hvem som har rett til en plass om de blir tatt ut på respektive lag og stiller til start. Wiklund er veldig nærme en plass i A også denne gangen. Det rekker med å si at hverken Beune eller van Beek i utgangspunktet er kvalifisert basert på nederlendernes uttaksstevne i romjula.

  Norge kan stille med 5 stk på Hamar. P.t. har Norge muligheten til enten å sette inn Haugen eller Ripsrud på laget. Det er de to som p.t. har klart kravet (1.20/1.19 «over there»).

   

  #4614 Svar
  Kristian Eliassen

  …Norge har en ørliten mulighet til å få inn 5 løpere blant de 40 i sammendraget etter Hamar. Det fordrer at Gulbrandsen holder stand, og at enten Ripsrud eller Haugen presterer topp-tre eller deromkring i B. 5 blant de 40 gir en kvote på 5 i verdenscupen neste sesong om ikke reglene endres.

  #4615 Svar
  Kristian Eliassen
  #4618 Svar
  Kristian Eliassen

  1000, menn. Stipulert A-gruppe-oppsett før Entry List foreligger.

  HHL

  Nuis

  Kulizhnikov

  Verbij

  Krol

  Mushtakov

  Ihle Indre

  Shinhama Ytre

  Dufter Indre

  Mantia Ytre

  Tae Yun Kim Indre

  Golovatsiuk Ytre

  Yuskov Indre

  Gelinas-Beaulieu Ytre

  Lobas Indre

  Oda Ytre

  Dubreuil Indre

  Yamada (1 i B) Ytre

  Voste (2 i B) Indre

  Jin-SuKim (3 i B) Ytre

  Reserve: 1: Michalski. 2: Griffin, 3: ADJ

  Her leder Lorentzen verdenscupen. ADJ har også imponert. Senest med en tiendeplass i A cirka sekundet etter Nuis, og pallplass. Dog er han ikke sikret plass i A på Hamar. En best mulig reserveposisjon før verdenscupfinalen gir håp om plass der, men mesterskapene ligger mye høyere opp i prestisje. HHL og ADJ virker selvskrevne på 1000 i Inzell. Rukke kjemper om å forbli blant de 40 beste sammenlagt på distansen i verdenscupen. Han har et nyttig forsprang i så måte. Norge har reserveplass nummer to på 1000m til Inzell. Vil Norge kunne stille med tre på 1000 der? Uvisst, men Rukke må antas å være på plass i stevnet. Får Norge tre blant de 40 økes kvoten fra 3 til 4 på distansen neste år i verdenscupen. Norge kan stille med 5 stykk i stevnet på Hamar. En rask overfladisk kikk på listene viser at Norge kan velge og vrake blant ca 15 (!) løpere. Tidskravet på distansen er 1.12.10 (1.11.20 i Salt Lake City/Calgary).

  https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=1000&season=20182019&gender=m&country=NOR

  Ser man på verdenscupstillingen, så ligger plass 40 p.t. på 23 poeng -tilsvarende en tredjeplassering i B. Norge bør nok si seg fornøyde med å få en kvote på 4 neste sesong. TO nye løpere på pallen i B høres usannsynlig ut. Deretter kan man spekulere i hvem som eventuelt kan bekle plass 4 og 5 på Hamar. Reinton som var nærmest HHL på begge tusenmeterene under sprint-NM ville jeg ha stemt på. Deretter er det åpent.

  #4622 Svar
  Kristian Eliassen
  #4624 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Den siste der havnet i spamfilteret, vet ikke om det skyldtes «hyppig posting», ingen egen tekst eller ikke innlogget bruker – eller en kombinasjon av de tre.

  #4625 Svar
  Kristian Eliassen

  Over til 5000. Halvveis i gjennomgangen.

  5000, menn. Stipulert A-gruppe-oppsett før Entry List foreligger.

  Rumyantsev

  SLP

  Semerikov

  Bosker

  Roest

  Beckert

  Swings Indre

  Trofimov Ytre

  Giovannini Indre

  Belchos Ytre

  Bøkko Indre

  Ghiotto Ytre

  Malfatti Indre

  D. de Vries  (1 i B) Ytre

  Bloemen (2 i B) Indre

  Michael (3 i B) Ytre

  Reserve: 1: Zakharov, 2: Ichinohe, 3: Tschuiya, 4: Bergsma

  Her er SLP i hard kamp mot russere og nederlendere (Litt verre med svensker og finner). EM venter vi på først, og der får jo SLP måle seg mot Semerikov , Trofimov, Roest , Kramer og D. de Vries. Hva kan vi feire på Hamar?! Bøkko bør ta mål av seg til å bli blant de 12 sml i langdistanse-cupen etter Hamar. Deretter er det et sprang ned til de øvrige norske. Kvotemessig er det et lite dilemma: Skal man satse på Henriksen, SSN og Næss i et forsøk på å nå 5 blant de 40 som gir en makskvote på 5 neste sesong. To plasser på 5000 til Inzell, dessuten 3. reserve. Får det sistnevnte «kamp om plassen» betydning for disponeringen her? Man vil jo gjerne ha med NM-utropstegnet Ulekleiv også. Hva med f.eks Fløiten og  Engebråten? (De har dog juniorverdenscup helga før). Hvem skal ut? 6.44 (/6,40) er limittidene som gjelder for verdenscupen.

  https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=5000&season=20182019&gender=m&country=NOR

  https://live.isuresults.eu/worldcup/WC_2019_M_5000/standings

   

   

   

  #4628 Svar
  Kristian Eliassen

  3000, kvinner. stipulert A-gruppe-oppsett før Entry List foreligger.

  Weidemann

  Visser

  Sablikova

  Voronina

  Blondin

  Lollobrigida

  Zuyeva Indre

  A.de Jong Ytre

  Wifje Indre

  Lalenkova Ytre

  Pechstein Indre

  Anema Ytre

  Sokryakova Indre

  M. Takagi (1 i B) Ytre

  Dufter (3 i B) Indre

  Sato (2 i B) Ytre

  Reserve: 1: Mei Han, 2: Nana Takagi, 3: Njåtun

  I utgangspunktet så kvalifiserte de 5 beste seg på 3000  i NK-afstanden i Nederland. Dette betyr at Wijfje (7. plass) og Anema (DQ) trolig ikke er med her. Njåtun isåfall en plass unna A. Njåtun kjemper for en plass i verdenscupfinalen. Hun er 30 poeng unna en fast plass (tolvte), men en plass høyt oppe på reservelista kan holde. Et lite (generelt!) poeng å ha i mente er også «kampen» om nasjonskvoteplass i A til neste sesongs første verdenscupstevne. Da snakker vi jo blant de 16 beste på 3000 sammenlagt.

  Norge har en kvote på 4 i verdenscupen. Wiklund er p.t. Norges nummer to på distansen. Norge har erobret to plasser på distansen til distanse-VM i Inzell. Haugen og Lund kan ved hjelp av egeninnsats og andres prioriteringer muligens komme på tale, men spørsmålet er om de i det hele tatt kommer med til Inzell: Norge har de to første reserveplassene til fellesstarten, og er tredjereserve på lagtempo (hvilket antakelig er temmelig akademisk). Holder dette for uttakskomiteen? Disse to må sørge for at ihvertfall en av de holder seg blant de 40 for å opprettholde kvoten på 4. Ser greit ut. I tillegg antar jeg at disse to ikke har avskrevet å komme med til allround-VM i Calgary – særlig hvis Norge får med tre løpere dit. Men da må tredjereserveposisjonen gå inn.

  Norge har altså en kvote på 5 til stevnet på Hamar. Ingen andre enn de fire nevnte har så langt jeg kan se klart kravet på 4.23 (4.19). NM viste vel at Bøhm er den mest aktuelle løperen til å kunne klare det. Et forsøk i Stavanger under NC6 nå i helga?

  https://app.isuresults.eu/worldcup/WC_2019_F_5000/standings

  https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=3000&season=20182019&gender=w&country=NOR

   

   

  #4629 Svar
  Kristian Eliassen

  1500, kvinner. Stipulert A-gruppe-oppsett før Entry List foreligger.

  Wust

  M. Takagi

  Bowe

  van Beek

  Lollobrigida

  Shikhova

  Lalenkova Indre

  Czerwonka Ytre

  Njåtun Indre

  A. de Jong Ytre

  Wijfje Indre

  N. Takagi Ytre

  Sato Indre

  Wiklund Ytre

  Bosiek Indre

  Beune (1 i B) Ytre

  Zhao Indre

  Blondin Ytre

  Zuyeva (3 i B) Indre

  Voronina (2 i B) Ytre

  Njåtun må se til at hun beholder plassen sin blant de 12 beste sammenlagt slik at hun har en sikker plass til verdenscupfinalen. Wiklund kjemper for å oppnå det samme, og mangler noen få plasser på det. Om ikke skader, sykdom eller formsvikt inntrer, blir det disse to som bekler Norges to kvoteplasser på distansen til VM i Inzell. Haugen ligger på 35. plass, og skal prøve å utvide Norges kvoter neste sesong fra 3-4. 3 blant de 40 gir som sagt med nåværende regler 4 neste år mot 3 nå. Haugen har 6 poeng å gå på. Tvi,tvi! Om ikke Haugen kommer med til Inzell på noen øvelse, blir stevnet på Hamar siste sjanse til å «posisjonere seg»  foran uttakskomiteen når det gjelder en plass til allround-VM i Calgary. Norge har 5 kvoteplasser på 1500 i stevnet på Hamar, men å få med ytterligere løpere enn disse tre ser vanskelig ut. Tidskravet er 2.02.50 (2.00.50) noe både Bøhm og Lund virker et stykke unna å kunne begå p.t.

  https://app.isuresults.eu/worldcup/WC_2019_F_1500/standings

  https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=1500&season=20182019&gender=w&country=NOR

  #4630 Svar
  Kristian Eliassen

  1500, menn. Stipulert A-gruppe-oppsett før Entry List foreligger.

  Ichinohe

  Yuskov

  Nuis

  Krol

  Min Seok Kim

  ADJ

  Roest Indre

  Mantia Ytre

  SLP Indre

  Trofimov Ytre

  Bøkko Indre

  Yamada Ytre

  Swings Indre

  Henriksen Ytre

  Gelinas-Beaulieu Indre

  Oda Ytre

  Wenger Indre

  Bosker (3 i B) Ytre

  Jin-Su Kim (2 i B) Indre

  Voste (1 i B) Ytre

  Norges beste distanse breddemessig i toppen. Her kan vi håpe på å få med fire til finalen. SSN er som femtemann på sikker grunn i forhold til at Norge skal opprettholde en kvote på 5 til neste sesong (5 blant de 40). Norge har tre plasser til distanse-VM her, og de som blir tatt ut kjemper trolig alle om medaljer. På meg virker det litt rart at WC5 har betydning for uttaket fordi stevnet er så tett i forkant av Inzell. På en annen side står det ikke noe om at laget ikke kan være klart før Hamar. ADJ og SLP virker sikre, mens det er superjevnt mellom Bøkko og Henriksen. Om SSN har en sjanse skal være uvisst, og om han byttes ut i stevnet på Hamar så ser jeg igrunn bare en grunn til det: At Ulekleiv skal med – særlig om Ulekleiv ikke får plass på 5000. Kvalifiseringstidene til verdenscupen er satt til 1.50.50 (1.49.00) og jeg teller til 11 mulig startende for Norge, men noen flere aktuelle enn de jeg har nevnt nå tror jeg ikke på. Om det – gud forby – ikke skulle oppstå skader og sykdom.

  https://app.isuresults.eu/worldcup/WC_2019_M_1500/standings

  https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=1500&season=20182019&gender=m&country=NOR

  #4631 Svar
  Kristian Eliassen

  Det var gjennomgangen. Understreker igjen at paroppsettet  vil endre seg ganske mye fordi en hel del avbud forventes. Dog ikke fra de norske får vi håpe,

  Stevnet på Hamar ligger «mellom» EM og distanse-VM. Hamar pleier å slite litt med å få tilskuere til verdenscupen. Tror ikke man bør forvente noe veldig annerledes denne gangen selv med norske, nybakte olympiske mestre og kanskje enda ferskere metall fra EM. HER TAR JEG GJERNE FEIL!

   

   

  #4632 Svar
  Kristian Eliassen

  Tillegg: Kunne også i større grad ha trukket inn kampen om plassene til sprint-og allround-VM, men der får jo også prestasjonene under distanse-VM betydning. Gulbrandsen og Ripsrud får vel Inzell-tur pga. lagsprinten. Ganske sikkert får de imidlertid ikke sjansen individuelt, så Hamar vil indikere hvem av de som ligger først i løypa til Norges andre plass til sprint-VM.

  For sprintgutta kunne jeg ha hatt med en linje til når det gjelder 500: For Sæves  å nærme seg de tre andre norske har stor betydning på 500: Tre plasser for Norge i Inzell. P.t. er han nummer 4. Til sprint-VM har Norge bare to plasser, så om Sæves ikke kommer med individuelt og /eller på lagsprinten i Inzell, så får han ikke sjansen til å bevise der at han fortjener en av to plasser til sprint-VM (Norge kan muligens få en tredje plass)

  Allround-VM er en stund til enda. Først skal vi ha EM. Distanse-VM har også betydning for uttaket dit.

  #4658 Svar
  Tore Jan Narvestad

  Håper dette forumet blir en suksess! Ang. 1500 m kvinner : Hege Bøkko gikk på 1.56,66 i fjorårssesongen, teller det slik at hun kunne stille som en evt. fjerde norsk løper på Hamar? Nå vet jeg ikke om hun uansett ville være interessert, men ettersom det ikke ville ta noens plass kan det være et forsøk verdt. (Hvis hun skulle vinne B-puljen, ville hun kunne kvalifisere seg til verdenscupfinalen?)

  #4659 Svar
  Kristian Eliassen

  Hei! Håper flere ser poenget med forumet, ja.

  Veldig godt poeng  når det gjelder Hege Bøkko. Hun ble nummer 7 i B under World Cup i Calgary 3/12-17. Nettopp syvendeplass betyr 14 poeng med det nye systemet – og 14 poeng har løper nummer 40 før stevnet på Hamar…

  Er ikke slik lenger at vinneren i B får plass i finalen. Gevinsten ligger i dette med nasjonskvoter neste sesong: 3 blant de 40 gir økt kvote om ikke reglene endres.

  Har god tro på at Haugen klarer biffen, men Bøkko ville vært forsøk på en gardering. Haugen klarte det i fjor med en 34. plass etter å sanket alle (!) poengene under WC5 ser jeg. Hvordan er 1500-formen til Hege Bøkko mon tro?

  PS: Speedskatingnews hadde altså ikke med Bøkko i oversikten, og nå har ISU lagt litt om på sidene sine igjen. Derfor prøver jeg igjen med linkene til «International Competetions»

  https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/17803-2189-int-l-competitions-ss-stss-2018-19/file

  https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/12123-isu-communication-2107/file

   

  #4727 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Norges lag til Hamar er tatt ut allerede. Her må det vel være rom for supplering, hvis noen skulle greie tidskravene på kvinnesiden.

  https://nsf.klubb.nif.no/nyheter/Sider/Uttak-World-Cup-lag,-Helsingfors-og-Hamar.aspx

  #4732 Svar
  Kristian Eliassen

  Takker. Interessant. Spørs vel ikke om dette er det endelige uttaket. Sparsomt med godkjente stevner for de nest-beste fram til WC5, og stevnene nevnt i uttakskriteriene er jo unnagjort. Måtte vel isåfall bli om Odin By Farstad skulle imponere voldsomt på 500 i juniorverdenscupen helga før? Der deltar også andre fremtidsnavn som eksempelvis Fløiten og Engebråten, men på langdistansen 5000 har NSF funnet plass til den som imponerte mest under NC6 i Stavanger: Fjorårets norgesmester Magnus Bakken Haugli. Næss er utelatt, og i det ligger nok vurderingen  at Haugli p.t. er kapabel til å palle i B og kjempe om/sikre en plass sammenlagt blant de 40. Hvem av de uttatte som bekler de ulike distansene er forsåvidt ikke nevnt, men Haugli er nok påtenkt på 5000. Er Ulekleiv det? SLP er selvskreven. Det samme er Bøkko som kjemper om plass til verdenscupfinalen. Disse to er p.t.  Norges beste med et sprang ned til øvrige. Disse to vil nok dermed bekle Norges to plasser til distanse-VM. Deretter er spørsmålet om Norges tredjereserveposisjon får innvirkning på uttaket på Hamar. Trolig er Norge litt for langt unna å få med en tredjemann, slik at vurderingen heller blir om Henriksen og SSN bør med fordi Norge kjemper om utvidede kvoter i verdenscupen neste sesong snarere enn primært en kamp om plass i Inzell. For Ulekleiv er det litt dumt hvis det ikke blir plass her: Han kjemper for å overbevise at han kan være mannen til å delta i allround-VM. Tre andre konkurrenter i sving. Må Ulekleiv bevise noe på 1500 isteden?

  På jentesiden snakker vi vel egentlig bare om Bøhm som ikke har kommet med. Hun har ikke klart kvalifiseringstiden på 3000, og det spørs vel om hun har fått signaler om at det er bare tiden som mangler for å bli uttatt?

  Sparsomt med godkjente stevner («International Competitions»). Slik jeg leser dette, måtte hun nesten ha tatt et fly til Nord-Amerika.

  #4734 Svar
  Kristian Eliassen

  …Norge er langt unna å få med en tredjemann på 5000 til Inzell. Sjettereserve er riktigere å si fordi land bak Norge på reservelista har prioritet fordi de ikke har med løpere fra før. På 10 000 er forøvrig posisjonen nummer 5. Tvilsomt der også altså.

  (Liten rettelse til forrige innlegg: Fløiten ikke med til Helsingfors, derimot til guttelandskamp).

  Artig med «nye» navn som Samsonsen, Reinton, Ulekleiv og Haugli.

  #4741 Svar
  Kristian Eliassen

  …dette systemet med «International Competitions» klør jeg meg stadig vekk litt i hodet over. Er det noen som jobber med/forholder seg til dette til daglig som kan kaste et oppklarende lys over hvordan systemet fungerer?

  Man har en liste som publiseres årlig – og som blir revidert en gang i oktober.

  https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/17803-2189-int-l-competitions-ss-stss-2018-19/file

  Deretter refererer man i reglene for verdenscupen til tidskrav som må være satt i ISU eller «International Events» eller nasjonale mesterskap. For kvalifisering til de internasjonale mesterskapenes del er det spesifisert at løpene må være oppført på den årlige lista. Deretter står det imidlertid i paragraf 110 om en fireukersfrist før stevnestart for å annonsere International Competitions og at disse blir publisert på ISUs sider. Mener man da det som blir oppført under «Calendar of Events»? Går man inn her finner man nemlig løp i tillegg til de som er annonsert på den årlige lista. Passende nok finner man da løp i den nye hallen TM i Polen – løp med betegnelsen «International Competitions»! Eksempelvis finner man også et løp på Hamar med betegnelsen «Open Qualification Races». Er dette godkjente løp?

  Er det noen som kan svare (Meland? Eventuelt at du spør på Facebook Haarberg)? Synes det er interessant – for eksempelets skyld! –  hvordan Bøhm nå må forholde seg for å sette opp en tid som: A: kvalifiserer til deltakelse i verdenscupen på Hamar. B: Kvalifiserer til deltakelse på 3000 i Inzell. Det kan da logisk sett ikke differensieres mellom internasjonale løp (International Competitions) som kvalifiserer til deltagelse i verdenscup og mesterskap?

  Personlig har jeg forholdt meg til «lista» for å sjekke om tider er oppnådd i godkjente stevner, men jeg har ikke gått i dybden. Er antagelsen riktig at det er «listene» man skal forholde seg til? (Antar at en dybdegjennomgang av f.eks. trekningspuljer i EM-allround på 500, og en gjennomgang av deltakernavnene i verdenscupen ville gitt et hint, men det er en tungvint metode)

   

   

   

   

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 106)
Svar til: WC5 Hamar 1.-3. februar 2019
Din informasjon: