Verdenscupfinale 9.-10. mars. Salt Lake City.

Hjem Forum Forum 15.46.6 Verdenscupfinale 9.-10. mars. Salt Lake City.

Dette emnet inneholder 39 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  Kristian Eliassen 11/03/2019 at 22:15.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 40)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #5438 Svar

  Kristian Eliassen

  Finalen i år er ekstra interessant siden den går på verdens raskeste bane. Todagersstevne med begrenset startfelt.  Kun 12 deltakere (maks) på hver distanse, bortsett fra fellesstart hvor tallet er 18. Sammenlagtstillingen i de enkelte delcuper avgjørende. Store «reservelister», utformet på den måten at man setter en strek ved nummer 24, bortsett fra fellesstart hvor streken går ved nummer 30. Det pleier å komme en hel del avbud til finalen, men trolig bedre denne gangen siden dette blir rekordløp. Arrangørlandet har rett til å være blant de 12 om deres beste sammenlagt er på reservelista. Man skyver ut den ellers sist kvalifiserte. Man forholder seg ellers til vanlige, ordinære kvoter fra de enkelte land (uten at det får så stor praktisk betydning).

  Sammenlagtstillingene kan studeres her:

  https://app.isuresults.eu/events/2019_USA_0001/schedule

  Det deles ut pengepremier til de 10 beste sammenlagt i hver delcup. I tillegg litt større pengepemier enn vanlig til (som vanlig kun) de tre beste i enkeltløpene. Det blir også utdeling av trofeér til vinnere av delcupene. Litt annet poengsystem i finalen enn ellers. (<span style=»color: #ffff00;»>gulmarkert linje</span>).

  https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/17842-2192-world-cup-speed-skating-2018-19/file

  500, menn: Lorentzen på tredjeplass. Kulizhnikov trenger nesten bare møte opp for å ta hjem kula. To løp. Reserveposisjon 7: Magnussen. R10: Rukke.

  1000, menn: Lorentzen på tredjeplass. Spennende fight om pokalen. Ihvertfall 5 løpere med der. R9: Allan Dahl Johansson.

  5000, menn: Sverre leder cupen med ett poeng på Rumyantsev! Flere med i kampen ser vi, men her bør SLP ha gode muligheter. Håvard Bøkko ligger på tiendeplass. Thorup siste reserveposisjon, men for langt opp til deltagelse. Løpere som Kramer og Michael ikke på reservelista engang.

  500, kvinner: Herzog jerngrep på kula. R3: Hege Bøkko. Avhengig av tre forfall fra løpere foran seg altså.

  1000, kvinner: Bowe så å si vunnet cupen. R1: Njåtun. R4:Bøkko. R8: Wiklund.

  3000, kvinner: Kamp mellom Sablikova, Voronina, Weidemann og Visser. Nytt verdensrekordforsøk fra Sablikova? (Vissers beste distanse 5000…). R11: Njåtun.

  1500, menn: Yuskov vs. Ichinohe og Kim. 4: Allan Dahl Johannson  med mål om norsk rekord. 6:Bøkko. 7: Henriksen. 12: SLP.

  1500, kvinner: Bowe med jerngrep. ). 9: Njåtun. R2: Wiklund.

  Fellesstart, menn: 17: Hald Thorup kvalifisert. Han er jo ikke med i sammenlagtkampen. Topp tre i Salt Lake City viktig for kampen om sammenlagtseieren da det deles ut ekstra poeng.

  Fellesstart, kvinner: 10: Rigas. 11: Alusalu. Haugen og Lund blant de nederste på reservelista.

  Påmeldingsfristen går ut i kveld klokka 20:00, norsk tid. Så får vi ser hvor lenge det drøyer med publisering av deltakerlista!

  #5458 Svar

  Kristian Eliassen
  #5461 Svar

  Kristian Eliassen

  Imponerende oppmøte denne gangen. Kun 12 får starte, bortsett fra fellesstart med 18. Ikke fullt så imponerende om Norge bare får med Njåtun i stevnet på 1500.

  500: 19 påmeldt. Ingen nye inn. Bøkko fortsatt R3.
  1000: 21 påmeldt. Ingen nye inn. 1R: Njåtun, 4R: Bøkko. 8R (en plass opp): Wiklund.
  1500: 21 påmeldt. Ingen nye inn. Njåtun stiller. 2R: Wiklund.
  3000: 23 påmeldt. Ingen nye inn. R10:(en plass opp) Njåtun.
  Fellesstart: 24 påmeldt: Ingen nye inn.

  Bare et par «smårusk» å kommentere på påmeldingslista. Et par nasjoner har ført på en «s» mens resten har påført «x» uansett om man er inne, eller på reservelista. Nederland har ført opp Visser som «s» på fellesstart, men her er det personlige plasser, og Visser ligger langt nede på lista. Ingen kan dessuten stille med flere enn to på fellesstart.

  #5479 Svar

  Terje Stenseng

  Nå er det onsdag kveld i Norge, og begynnelsen av onsdag ettermiddag i Salt Lake. Mener tregheten rundt å offentliggjøre deltakerlistene for menn – som jeg enda ikke kan finne – er med og svekker interessen – og aller viktigst : forhåndsomtalen av skøyteløp. Kanskje Haarberg eller Eliassen kunne rope litt høyt om dette? Håper farten til løperne – også de norske – blir tilsvarende bedre til helga! Er det rart at skiskyting, Holmenkollen og Raw Air dekker sportssidene?

  #5480 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Tror ISU har ment å legge ut for kvinner og menn, men en eller annen teknisk feil har tydeligvis oppstått i prosessen.

  Tipper vi kan gå ut fra at topp 12 stiller på alle distanser. Se f.eks. et greit oppsett her:

  http://schaatsforum.nl/index.php?threads/wereldbeker-finale-salt-lake-city-9-en-10-maart-2019.10540/

  #5481 Svar

  Kristian Eliassen

  Det er uansett litt for dårlig, da, men jeg har ikke så lyst til å klage. Venter fortsatt på Entry List for menn! Interessant å se om det blir like bra påmelding i herreklassen. På sett og vis et slags «VM» dette også.

  #5483 Svar

  Carl-Petter Leganger

  Da ligger mennenes deltagerliste ute på ISU`s side.  Jeg har ikke finstudert den, men deltagelsen synes god og jeg tror ikke det blir plass for mange reserver, om noen i det hele tatt.

  #5484 Svar

  Kristian Eliassen
  #5485 Svar

  Kristian Eliassen

  Imponerende oppmøte her også. Ikke så mye vits i å ramse opp navn her heller: Se verdenscupstillingen i åpningsinnlegget. 12 startende, bortsett fra fellesstarten hvor tallet er 18. Endringer på reservelistene.

  500: 19 påmeldt. Ingen nye inn. Reservelista: R1:Verbij, R2:M.Mulder, R3:Ntab, R4:Smeekens, R5:Ihle. R6:Magnussen, R7:Rukke (Gao, Was og Nogal ikke påmeldt).

  1000: 18 påmeldt. Ingen nye inn. Reservelista: R1:Dubreuil, R2:Shinhama, R3:Griffin, R4: Allan Dahl Johansson, R5 Ning, R6: Esders (G-B,Lobas, Michalski, Oda og Yamada ikke påmeldt).

  1500: 16 påmeldt. Ingen nye inn. Reservelista: R1.Bosker, R2: Swings, R3: Williamson, R4: Giovannini (som også har plass nummer 24 i cupen sammenlagt). En rekke endringer på reservelista. Wenger kunne vært «R1», men ikke markert i Entry list på denne distansen.

  5000: 21 påmeldt. Ingen nye inn. Reservelista: R1:Ghiotto, R2.Malfatti, R3:De Vries, R4:Tsuchya, R5:Zakharov, R6:Mikhailov, R7:ichinohe, R8:Bergsma, R9:Thorup.

  Fellesstart: 17 påmeldt. Kunne altså vært 1 til, så her makter man ikke å få fullt felt. Mye skyldes antakelig at nummer 16, Kahanbai og 18, Niero ikke finner det bryet verdt å dra så langt kun for deltakelse på fellesstart. R4; Williamson kommer inn, og det er forsåvidt litt pussig da han ellers kun er reserve på 1500. Due Schmidt kunne deltatt om han hadde vært påmeldt.

  #5487 Svar

  Kristian Eliassen

  «Stevner og resultater» melder at det er 7 norske løpere på plass. Hege Bøkko som er 3. og 4. reserve ikke nevnt. Heller ikke Magnussen og Rukke som er R6 og R7 på 500. Løp i Calgary denne helgen også. Er noen av dem der?

  #5488 Svar

  Terje Stenseng

  Ja, det er dette med info og skøyter. Det er vel strengt tatt 6 norske løpere som skal i ilden i Salt Lake? Det er jo veldig synd hvis løpere som Rukke, Magnussen, Bøkko og Wiklund får en helg helt uten konkurranse-tilbud på tampen av sesongen. Ingen av dem er påmeldt helgens Norges Cup eller rekordløpene i Stavanger neste helg. Til det siste er det enda noen tid til tidfristen er ute. Som  nevnt er det jo løp i Calgary både nå til helga og neste helg. Hadde vært veldig bra om NSF gav oss litt statusinfo om i alle fall Forbundsløperne. Nå blir vi bare gående og lure – også de av oss som er mest interesserte.

  #5499 Svar

  Kristian Eliassen

  Slik info savner jeg egentlig helt fra forsesongen av: Hvor er man på treningsleir? Testløp på gang? Slike ting. Vet at mange henviser til sosiale media, men ofte er det litt tilfeldig hva som blir lagt ut av den enkelte, og enkelte sider oppdateres jo dessuten med veldig ujevne mellomrom.

  Forøvrig temmelig snodig situasjon foran denne helgen: Rekordløp, tillike finale i Salt Lake City hvor litt over halvparten av de som som er interessert får lov til å starte. Men gir Entry List et fortegnet bilde? Er det flere som ikke dukker opp? Se f.eks. denne oversikten (noen små feil her: Malfatti ikke oppført+ Ihle ikke oppført på reservelista på 500 er de jeg ser i farta).

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QX7ZSt2mRjQ4ENWQ8miJl6Y-_Qw7UI-gmUwTqQTacWA/edit#gid=599849158

  De navnene som står markert med blått er kun reserver p.t. Ikke inne på noen distanser… Vil de få anledning til å gå løp i en eller annen form i Salt Lake City? (Time Trials) – Eller er de ikke på plass? I Calgary? Løp begynner der imorgen, men ikke funnet deltakerlister.

  #5504 Svar

  Terje Stenseng

  Topp deltakelse i Salt Lake, så der er det ikke plass til norske reserver. Men finner nå på sidene til Olympic Oval at Rukke og Magnussen er på plass til dagens løp i Calgary, sammen med bl,a. Sæves og Reinton – og flere norske. Bøkko og Wiklund er ikke på dagens lister, og førstnevnte er  kanskje fortsatt syk?

  #5505 Svar

  Kristian Eliassen
  #5507 Svar

  Kristian Eliassen

  Trekningen i Salt Lake City:
  Natt til lørdag 02:00. Stillingen i delcupene avgjør, men trekning blant de 6 beste sammenlagt.
  500m, menn (første løp):
  Kulizhnikov
  Shinhama
  Lorentzen
  Haga
  Yun-Ho Kim
  Murashov

  Murakami-Hasegawa
  Dubreuil-Mushtakov
  Tae-Yun Kim-Min Kyu Cha

  500m, kvinner (første løp):
  Herzog
  Fatkulina
  Golikova
  Kachanova
  Kodaira
  Bowe

  Tsjui-Jin
  Hyun-Yung Kim-Soga
  Mclean-Min Sun Kim

  1000m, menn:
  Nuis
  Kulizhnikov
  Lorentzen
  Verbij
  Krol
  Ihle

  Mushtakov-Dufter
  Mantia-Yuskov
  Tae-Yun Kim-Golovatsiuk

  1000m, kvinner:
  Bowe
  Herzog
  Kodaira
  M.Takagi
  Kachanova
  Li

  Fatkulina-Wüst
  Shikhova-Aydova
  L.de Jong-Czerwonka

  1500,menn:
  Yuskov
  Ichinohe
  Min Seok Kim
  Allan Dahl Johansson
  Mantia
  Bøkko

  Henriksen-Trofimov
  Nuis-Krol
  Roest-Pedersen

  1500, kvinner:
  Bowe
  Wüst
  M.Takagi
  van Beek
  Lalenkova
  Shikhova

  Wijfje-Czerwonka
  Njåtun-Beune
  Blondin-Lollobrigida

  5000,menn:
  Pedersen
  Rumyantsev
  Bosker
  Semerikov
  Beckert
  Trofimov

  Giovannini-Belchos
  Roest-Bøkko
  Bloemen-Swings

  3000,kvinner:
  Sábliková
  Voronina
  Weidemann
  Visser
  Blondin
  Zuyeva

  Wijfje-Lollobrigida
  Lalenkova-Pechstein
  Anema-Sokhryakova

  Så får vi se da om man faktisk IKKE får bruk for reservelistene (!). Skjer det noe ETTER trekningen, flytter man løpere oppover i parene som den som trakk seg, og fyller opp «underifra» i oppsettet fra reservelista. Om to i samme bane trekker seg, flytter man den enslige løperen fra det tidlige paret til det senere først. Om man ikke rekker å gjøre om paroppsettet slik (MINIMUM halvtimes frist før startskuddet smeller på distansen), må løperen i det paret som makkeren trakk seg gå alene. Perser og sesongbeste:
  http://speedskatingresults.com/live.php?p=0

  Mens vi venter på dette, gås det løp i Calgary (klikker meg inn av og til mens jeg er på jobb):
  http://liveresults.oval.ucalgary.ca/
  Løpene her begynner 18:00, norsk tid.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 40)
Svar til: Verdenscupfinale 9.-10. mars. Salt Lake City.
Din informasjon: