Verdenscup 4 Nagano

Hjem Forum Forum 15.46.6 Verdenscup 4 Nagano

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 40)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #7891 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

   Håpløst verdenscupprogram skaper surr, ifølge Aftenposten. De norske resultatene så langt er kanskje vel så håpløse, hvis sant skal sies.

   #7895 Svar

   Interessant. Her får vi altså vite at laget til WC4 trolig blir det samme som til WC3: 15 løpere!  SLP er innstilt på å delta. 5000 i høysetet, og også opptatt av lagtempo.

   #7938 Svar
   B. Haarberg
   Nøkkelmester

    Nederland stiller et meget redusert lag i Nagano. Ganske spesielt at verdens suverent beste nasjon ikke greier å fylle kvotene – kun én mann på 5000 m! Forklaringen må vel være det nasjonale mesterskapet – som også er intern kvalifisering til mesterskap – i slutten av desember.

    https://www.schaatsen.nl/nieuws/2019/december/wie-zijn-er-geselecteerd-voor-de-world-cups-in-nur-sultan-en-nagano/

    #7940 Svar
    Cal-Petter Leganger

     Jeg håper at nederlenderne har tre løpere inne blant de tolv beste i WC etter Nagano slik at de ikke må legge beslag på noen av de åtte kvoteplassene som går på tid.

     #8081 Svar
     Kristian Eliassen

      Nagano ligger 8 timer foran oss. Det betyr at påmeldingsfristen går ut 04:00 inatt norsk tid.

      Vi har lenge hørt at mange allroundere er innstilt på å stå av Nagano. Heldigvis stiller Norge med en fyldig tropp. Russland skal visstnok ha lagt inn en treningssamling i Collalbo for å forberede seg til EM. Løperne til Poltavets med blant andre Yuskov og Shikhova.

      #8088 Svar
      Kristian Eliassen

       Deltakerlista foreligger. Jeg savner Njåtun, Allan Dahl Johanson og Henriksen… Næss også, men han var det kanskje ikke meningen å ha med her.

       #8089 Svar
       Kristian Eliassen

        https://www.isu.org/events/eventdetail/12126/-/isu-world-cup-speed-skating

        Ikke så mange forfall som man kunne frykte. Ved første gjennomlesning er det kun noen løpere fra nevnte Nederland og Russland – dessverre med noen nordmenn i tillegg…

        #8093 Svar
        B. Haarberg
        Nøkkelmester

         Både Rukke og Magnussen påmeldt til 1000 m, i håp om å sikre tre plasser til sprint-VM får vi tro. Ellers er S. Haugen ikke kvalifisert til 1000 m, så den påmeldingen skjønner jeg ikke helt.

         #8094 Svar

         500, menn:

         Jun Ho Kim
         Mushtakov
         Murashov
         Dubreuil
         Gao
         Ntab

         Shinhama-Verbij
         Arefyev-Lacroix
         Murakami-Min Kyu Cha
         Tae Yun Kim-Krech
         Junio-Velema
         Morimoto-Ihle
         Chaban-Kulizhnikov
         1.res: R.Mulder
         2.res: HHL
         3.res: Michalski
         7.res: Magnussen

         Ingen frafall i forhold til de som har rett til å starte i A etter forrige løp. Kulizhnikov oppført som startende og har et Wild Card på distansen.

         1000, menn:

         Verbij
         Ning
         Vosté
         Ihle
         Tae Yun Kim
         Mushtakov

         Ntab-Dufter
         Dubreuil-Jin-Su Kim
         HHL-Golovatsiuk
         Kubo-La Rue
         Arefyev-Griffin
         Otterspeer-Kojima
         Velema-Kulizhnikov
         1.res: Mantia
         2.res: Yamada
         3.res: Yesin

         Her mangler vi Nuis, Krol og Allan Dahl Johansson som ville startet i A. Kulizhnikov med på et Wild Card også her. Japan har oppført Kondo kun som reserve. Bytter de inn han for noen av sine i B, så skyves Otterspeer ut.

         5000, menn:

         Semerikov
         Fish
         Rumyantsev
         Ghiotto
         Bloemen
         Beckert

         Swings-Giovannini
         Tumulero-Belchos
         Ryosuke Tsuchuiya-Michael
         Zakharov-Malfatti
         Chshigolev-Loubineaud
         1.res: Obayashi
         2.res: Ichinohe
         3.res: Mikhailov
         7.res: Bøkko
         8.res: SLP

         Her mangler vi Roest, Bergsma, Yuskov, Bosker, D.de Vries og Trofimov. Akkurat nå ser det ut som Bøkko og SLP kommer i samme par i B, og i kvartett med Riku Tsuchiya og Palka.

         #8095 Svar

         500, kvinner:

         Fatkulina
         Kodaira
         Kachanova
         Golikova
         Bowe
         Min sun Kim

         Hudey-Irvine
         De Neeling-M.de Jong
         Goetz-Jin
         Hyun-Yung Kim- McLean
         Tsuji- Herzog
         Go-Voskamp
         Kuznetsova-Wójcik
         1.res: Ziomek
         2.res: Pei
         3.res: Tian

         Leerdam mangler.

         1000, kvinner:

         Bowe
         Kachanova
         Kodaira
         Fatkulina
         Herzog
         Golikova

         Zhao-Czerwonka
         Qishi Li-Irvine
         McLean-Hyun-Yung Kim
         Tsujimoto-Min Sun Kim
         Goetz-M.Takagi
         De Neeling-Bosiek
         Bocox-Yu Ting Huang
         1.res: Qi Yin
         2.res: Ziomek
         3.res: Franzen

         Her mangler ter Mors, Leerdam, Wüst, L.de Jong og Shikhova. Ida Njåtun hadde akkurat kommet med i A om hun hadde stilt til start. Det vil si: Både Kazelina og Go kunne skjøvet henne ut igjen om disse interne reservene blir satt inn for respektive land til erstatning for egne løpere i B.

         3000, kvinner:

         Sáblíková
         Weidemann
         Blondin
         Voronina
         Zuyeva
         Lalenkova

         Pechstein-Anema
         Zdráhalova-Maltais
         Morozova-Bonazza
         M.Takagi-Haugen
         Lollobrigida-Sokhryakova
         1.res: Mei Han
         2.res: Uhrig
         3.res: Dufter

         Her mangler Visser, A.de Jong, Achtereekte og Wijfje. I og med at først og fremst Zuyeva stiller, ser det vanskelig ut for Zdráhalova å nå plass 6 (se annen tråd). Dermed tror jeg at vi kan skrinlegge spørsmålet om hvorvidt Haugen sikrer seg, og Norge en plass på 5000 i Salt Lake City eller ei. Norge styrer mot en sikker plass. En annen skål nå er at vi får avvente hva det hele ender opp med når det gjelder Russland og deltagelse i sesongens internasjonale mesterskap. Jfr. dopingaffæren.

         #8096 Svar
         Kristian Eliassen

          Det blir gått to 500 metere for hvert kjønn i Nagano. Oversikten over her gjelder den første.

          Distanse-VM ifht. det avgjørende siste kvalifiseringsstevnet i Nagano: Omtrentlig oversikt!

          500m har jeg ikke sett nok på, men ingen av de norske er inne på poeng (14). Deretter er det ti tider. HHL har 35.13 som best, Farstad 35.47 og Magnussen 35.50.  Norge har akkurat nå kun én plass ifølge «Mjøsaman». Det må jo være HHL. Deretter har han kun én nordmann på reservelista på 6. Da er tydeligvis 35.5 i grenseland for å komme med på reservelista hvis opplysningen stemmer. De to må forbedre tidene til helga.

          1000m har Norge heller ingen inne på poeng (14). Igjen er naturligvis HHL den sikre, mens Norges to øvrige kvoteplasser er av den usikre sorten. Uoffisielt teller jeg det til at Farstad og Allan Dahl Johansson er henholdsvis nummer 8 og 9 med 1.10.15 og 1.10.20. dahl Johansson deltar dessverre ikke i stevnet.

          5000m sier de som har sett på det at SLP p.t. er inne på den 8. og siste tiden. 12 stykk med flest verdenscuppoeng først.  6.30.00. Dette er den magiske tiden FØR 5000 i Nagano både for SLP, Bøkko, Engebråten og Ulekleiv. I skrivende stund vet jeg ikke hvem de 9 foran er… og et kobbel halser bak… og så må man forholde seg til slikt som at en som Bosker faller ut av topp-12 og tar med seg en tid på 6.22…

          500m for kvinner har Norge kun en reserveplass. Det må faktisk være Samsonsen med 39.40. Den tiden må altså forbedres. Hvor mye er ikke lett å si… Njåtun deltar altså hverken på 500 eller i stevnet. Og Bøkko er i tenkeboksen på sidelinja,,,

          1000m for kvinner har vi etter sigende også kun en reserveplass. Njåtun har 1.18.12, og det er altså ingen sikker tid FØR Nagano… Det virker litt optimistisk å tro at Wiklund skal klare å underskride dette, og Haugen får nok ikke starte. Hun har ikke klart tidskravet for verdenscupstart på distansen.

          3000m for kvinner har Norge også kun en reserveplass. Haugens 4.14 må forbedres. Wiklund har 4.16 og prøver seg igjen her.

          Litt dystert altså. Og en skal vel ikke håpe på at Russland blir utestengt for at norske løpere skal kvalifisere seg heller.

          #8097 Svar
          Kristian Eliassen

           Som Haarberg er inne på, så står også mye på spill i forhold til kvoter på Hamar. Akkurat nå ser det ut som vi får med 2 herresprintere og 1 damesprinter, I tillegg til 3 i allround for herrer og 1 på damesiden. KAN bli bedre. For sprint kvinner kan fort den ene norske (Samsonsen) slå ut den andre (Njåtun), men det KAN også i beste fall ende med to sikre kvoteplasser.

           På sprint, herrer BØR Norge kunne klare å sikre en tredje kvoteplass? Hverken Magnussen eller Rukke har gått 1000m i verdenscupen. Magnussen har to sjanser til å pynte på tiden på 500. Og akkurat nå kreves det 1.11.74 på 1000 for å komme med – men andre løpere vil jo også forbedre seg.

           For allround, menn blir det tre plasser. På kvinnesiden er Haugen inne, mens Njåtun ikke kan forbedre sin reservelisteplassering fordi hun ikke deltar. Wiklund «sliter» litt med at hun ikke kan forbedre sin 1500m-tid, men med en knall 3000 kan hun sikre Norge to plasser.

           #8112 Svar
           Jeppe

            Finland er blant deltagernasjonene igjen, etter at de holdt seg borte fra WC 3. Imidlertid har de bare påmeldt en mann;  Antero  Eskola. Jeg vil tro det er et forsøk på å få en plass til sprint VM, men Eskola er kun kvalifisert til å starte på 1000 m. Han er oppført på 500 også, men der har han ikke klart tidskravet. Kan han likevel starte på den distansen? Det er vel sånn i Sprint VM at det holder for å delta ved å ha klart kravet på en av de to distansene, men i verdenscupen…..?

            #8113 Svar
            Kristian Eliassen

             Jo, han får lov til å delta. En spesialregel sier at hvert land for hver «kategori» får ha med én slik løper. Altså om vedkommende bare har klart kravet på en av to distanser i angjeldende kvalifisering. (500+1000/ 1500+5000/3000) Ordningen gjelder innenfor ordinære kvoter. Har vært oppe før, men TROR at man med kategori mener sprint og allround både for kvinner og menn=  4 kategorier… Alternativt mener man én i sprint og én i allround=2 kategorier…

             #8118 Svar
             Kristian Eliassen

              Lagledermøte imorgen 08:00 fulgt av trekning/oppsett 10:00. Norske tider.

              Første konkurransedag, fredag, ser første 500m i stevnet for begge kjønn. Dessuten fellesstart og lagsprint for begge kjønn. Fort gjort…

              Dette korte programmet er skreddersydd for strømming av B: Semifinaler på fellesstart bygger opp til finalen, og er ganske lett å følge med på.  (I Sprintlangrenn sender man både prolog og flere utslagningsrunder). 500B er også tidsmessig mange ganger som en «semifinale» å regne.  Dessuten lettfattelig at de tre første er garantert opprykk til neste stevne. A og B er dessuten IKKE to adskilte konkurranser. Det er opp- og nedrykk samt EN samlet konkurranse kvalifiseringsmessig sett når vi snakker mesterskap. Kan ikke noen forklare ISU at man er tjent med å strømme B-gruppa? Det er så få stevner på kalenderen at det er sløseri å ikke sende fra B. ISU burde brukt Youtube kanalen sin uten geo-block til dette.

              #8119 Svar
              Kristian Eliassen

               …opprykk til neste løp på distansen burde jeg ha skrevet. I dette stevnet er det jo som sagt to 500 metere for hvert kjønn.

               #8124 Svar
               Kristian Eliassen

                Da foreligger trekning/ oppsett for første stevnedag! Ingen endringer siden siden sist får vi nesten si: R. Mulder mot HHL i siste par i B på 500.

                #8126 Svar
                B. Haarberg
                Nøkkelmester
                 #8127 Svar
                 Kristian Eliassen

                  Jeg innrømmer at jeg stiller klokka på vekking til 04:30 imorgen.

                  For å finne «vår tid» når det gjelder starttidspunkter, klikker man altså på klokkesymbolet oppe i høyre hjørne på resultatsiden. Viasat4 begynner TV-sendingene klokken 08:00. Fem minutter før det hele starter i A, men etter at 5 nordmenn har vært i aksjon i B.

                  #8129 Svar
                  Kristian Eliassen

                   Morn. Solid pers av Samsonsen! 39.10 etter at tiden ble rettet fra 39.09. 9.plass i B. Hadde 39.40 i Nur-Sultan som var den gamle persen. Et rask sammenlikning av listene viser at flere løpere forbedrer seg med 3-4 tideler fra forrige helg. Uvisst for meg om tiden innebærer noen forbedring ift kvalifisering til distanse-VM og VM på Hamar.

                   #8130 Svar
                   Kristian Eliassen

                    Opprykk for HHL via 3.plass og 35.14. Ørlite tidsmessig dårligere enn forrige helg. Dessverre kom hverken Magnussen eller Farstad opp mot sine tider fra Nur-Sultan heller. Det betyr ifølge Mjøsaman litt trøbbel i forhold til å få med mer enn én norsk løper på 500 under distanse-VM. Dog én 500m til på programmet i Nagano. H.Rukke forbedret seg med 15 hundredeler siden sist. Det kan fort vise seg nyttig ift kvalifisering til sprint-VM på Hamar når tiden skal legges sammen med poengsummen fra den kommende 1000m i Nagano. Vi får se.

                    #8131 Svar
                    B. Haarberg
                    Nøkkelmester

                     God morgen. En lynrask analyse viser at tidene på 500 m (B) er ganske sammenlignbare med tidene fra Nur-Sultan. Nivået ligger et tidel foran for kvinner, men faktisk et par tideler bak for menn. Tre løpere i pluss og to i minus for Norges del.

                     • Dette svaret ble endret 3 år, 12 måneder siden av B. Haarberg.
                     #8133 Svar
                     Kristian Eliassen

                      Litt småplukk: Kulizhnikov kvalifisert også til neste løp i A på 500 fordi han havnet på pallen nå, mer senere om dette.

                      Spennende lagsprint for herrer på gang: Kan Norge kvalifisere seg til distanse-VM? 6 beste sml etter løpet videre på poeng. Norge nå nummer 8. Polen og Hviterussland nærmest foran. To beste tider i tillegg. De facto kun EN tid fordi USA kommer med som hjemmenasjon hvis de havner på en reserveliste bestående av ytterligere tre ytterligere tider. Norge har før stevnet beste tid med 1.20.30, men Russland blir skumle. De har ikke noe tellende resultat til nå.

                      Norge er etter alle solemerker klare for EM i lagsprint for menn. Faller Norge/diskes de må Tyskland bli nummer 4 eller noe slikt. Usannsynlig.  5 lag kvalifiserer seg på poeng. I tillegg går en tid videre til EM deretter. Presset på Russland som er avhengig av å kvalifisere seg på tid.

                      Rett etter den fellesstarten som Blokhuijsen vant i forrige EM, sa Silovs til NOS at avgjørelsen var rettferdig siden alle forsto at det var en runde igjen da HAN «vant». Jeg synes det er rart at man fortsetter å gjenta  at Silovs ble frarøvet gullmedaljen.

                      #8134 Svar
                      Kristian Eliassen

                       Norge tok igjen både Hviterussland som falt og Polen. Dermed EM- og VM-kvoteplass på Norge.

                      Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 40)
                      Svar til: Svar #8130 i Verdenscup 4 Nagano
                      Din informasjon: