Ungdoms- OL 2020

Hjem Forum Forum 15.46.6 Ungdoms- OL 2020

Viser 14 innlegg - 1 til 14 (av totalt 14)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #7913 Svar
  Carl-Petter Leganger

   ISU bekjentgjør i Com. 2295 av 29.11.19 kvoteplassene i hurtigløp til Ungdoms-OL 2020 som arrangeres i januar 2020.  Hurtigløpskonkurransene skal arrangeres i St. Moritz, jeg er ikke sikker på om det blir på naturis på landbane eller på innsjøisen.

   Norge har fått to kvoteplasser i både jente- og gutteklassen.  Finland har en i hver klasse.  Danmark har ingen kvoteplasser så langt, men står på reservelisten både i jente- og gutteklassen.  Sverige er dessverre ikke med noen av stedene, i motsetning til land som Colombia med en i gutteklassen, Belgis med en i gutteklassen, Spania med to i jenteklassen og en i gutteklassen, Storbritannia med en i gutteklassen, og Irland med en i jenteklassen.

   Litt synd at ISU ikke krever en 400-m kunstisbane for arrangøren, det kunne gitt Sveits deres første 400-m kunstisbane, i St. Moritz eller Davos.  Litt synd at Sveits ikke benytter anledningen til å anlegge en kunstfrossen 400-m bane.

   #7915 Svar
   B. Haarberg
   Nøkkelmester

    Her er Norges lag iflg. innstilling fra NSF:

    Gutter:
    Sander Eitrem, Nord-Odal IL
    Oddbjørn Mellemstrand, Stavanger Sandnes SK

    Jenter:
    Amalie Haugland, Bergen SK
    Julie Berg Sjøbrend, Aktiv SK

    Såvidt jeg forstår må deltakerne i ungdoms-OL være født i perioden 2002-2005

    • Dette svaret ble endret 3 år, 10 måneder siden av B. Haarberg.
    #7918 Svar
    Sindre B
    Deltaker

     Hva er egentlig formatet på ungdoms-OL? En allround-konkurranse? Når hvert land bare får sende to deltakere tenker jeg at det ikke kan være klassiske enkeltdistanser. Eller?

     #7921 Svar
     Carl-Petter Leganger

      Distansene er 500 m og 1500 m for begge kjønn, fellesstart for begge kjønn og noe som kalles for Mixed IOC Team Sprint med fire løpere, to av hvert kjønn, over fire runder.  Jeg har ikke giddet å sette meg inn i reglene for denne øvelsen.

      #7922 Svar
      Kristian Eliassen

       Mixed NOC til og med. Altså løpere fra forskjellige land. En raritet må det være lov å si, men idrett skal jo være gøy, så for all del.

       #8740 Svar
       B. Haarberg
       Nøkkelmester

        Da er OL i gang, og 500 m er avviklet. Det blir spektakulære bilder  når været er bra!

        Resultater ungdoms-OL

        #8789 Svar
        B. Haarberg
        Nøkkelmester
         #8829 Svar
         B. Haarberg
         Nøkkelmester

          Om denne Youtube-kanalen driver på en lovlig måte er jeg faktisk ikke helt sikker på. Men her er det ihvertfall utdrag fra ungdoms-OL.

          #8907 Svar
          B. Haarberg
          Nøkkelmester
           #8919 Svar
           38.08 Owe

            Gull, Sølv og Bronsje til Finland.

            Onsdag 15. januar, ble en fin dag for finnene under ungdoms OL. Det var dags for Team sprinten med mixede lag med løpere fra forskjellige nasjoner,

            Det er to jenter og to gutter på hvert lag, og lagene er dannet på grunnlag av rangeringen etter jentenes 500m og guttas 1500m

            Reglene er beskrevet her: https://isu.org/docman-documents-links-2/2020-yog-lausanne/qualification-systems-2/17990-speed-skating/file

            Den finske jenta; Sini Siro og laget hennes (Yukino Yoshida (Japan), Ignaz Gschwentner (Østerrike) og Alexander Sergeev (Russsland) vant gullet med tiden 2.04.10.

            Laura Kivioja, og hennes lag; Daria Kopacz (Polen), Theo Collins (GBR) og Motonaga Arito (Japan) tok sølvet med tiden 2.5.92. Dette var hårfint forran Tuukka Suomalainen som gikk i tet på nest siste runde med sitt lag, og vant bronsemedalje med laget sitt som ellers besto av: Ramona Ionel (Romania), Valeriia Sorokoletova (Russland) og Jonathan Tobon (USA). Tiden ble 2.5.96

            Sini Siro og Laura Kivioja gikk begge første runden på sine lag. Dette er løpere som er langt unna å vinne noen ting, så dette må ha vært en oppmutring for dem alle.

            #8929 Svar
            38.08 Owe

             Gull, Sølv og Bronsje til finske skøyteløpere.

             Det er mer riktig å si. Beklager ordlyden i forrige innlegg. Dessuten hadde det falt ut et par nuller i tidene. Det skal selfølgelig være: 2.o5.92 og 2.o5.96.

             #8937 Svar
             EinarR

              Litt vel merkelig denne mix- greia, synes jeg. Men «politisk korrekt» selvfølgelig, og hyggelig med forbrødring og søsterskap på tvers av kultur og geografi og nasjonalstater. Og la oss håpe- noen positive impulser inn i finsk skøytesport!

              #9196 Svar
              B. Haarberg
              Nøkkelmester

               Selveste Amund Sjøbrend har skrevet en fin rapport fra St. Moritz. Legg merke til passasjen om lagsprint.

               #9200 Svar
               EinarR

                Sweet! som ungdommen sier.

               Viser 14 innlegg - 1 til 14 (av totalt 14)
               Svar til: Ungdoms- OL 2020
               Din informasjon: