Skøytesesongen 2019/20

Hjem Forum Forum 15.46.6 Skøytesesongen 2019/20

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 351)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #5956 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

   …må jo forberedes den også. Den siste skikkelige sesongen, slik det ser ut pr. nå.

   Nyhet i dag: «Den eksentriske» Koen Verweij gjør comeback og satser 1000/1500 under trener Gerard van Velde.

   https://www.telegraaf.nl/sport/3494669/verweij-sluit-aan-bij-schaatsploeg-vriendin

   #6189 Svar
   B. Haarberg
   Nøkkelmester

    Også Jan Blokhuijsen gjør comeback! Han gjør som Trump, og tar «fire nye år».

    https://www.schaatsen.nl/nieuws/2019/juni/blokhuijsen-samen-met-de-kleine-naar-de-spelen/

    #6196 Svar
    Kristian Eliassen

     Nyheter på forum for skøytefremtiden om Norske  løpere. Feil forum! De fleste i skøytefamilien vet nok hva wingatest er… Du må prøve å alliere deg med Vårvik, Haarberg.

     #6197 Svar
     EinarR

      Kristian GU, Kristian V, Kristian E

      det ble mange av samme slag her! Dette var vel ikke så lite relevant på FB «Fremtiden»? Han kaller det forøvrig Wingatetest. Jeg har aldri hørt om. Hvis Kristian (V) sine innslag har svakheter, så er det (for meg) lyden.

      #6198 Svar
      Kristian Eliassen

       🙂 Satt litt på spissen. Passer selvsagt mye bedre der enn på forum for skøytehistorie. Men allikevel.

       #6224 Svar
       EinarR

        Ser at det blir lagt ut opptak av eliteløperene sine første skjær og runder i Heerenveen. Jeg tar dem ikke på stilen- noen som vet om SSN er tilbake for fullt?

        #6225 Svar
        B. Haarberg
        Nøkkelmester

         Han var ihvertfall med i Collalbo:

         https://www.instagram.com/p/Bx-nUg0CbiN/

         #6286 Svar
         Carl-Petter Leganger

          Det nærmer seg den første konkurransen i den nye sesongen.  Søndag 20.7.19 er det løp i Heerenveen.  Deltagerlisten er interessant.  I tillegg til noen løpere fra Nederland og Tyskland, er det bl.a. påmeldt «nye» løpere fra Belgia, Latvia, Serbia, Estland, Irland og Frankrike.  Jeg vet ikke hvilken idrettslig bakgrunn disse har.  Jeg har en mistanke om at disse kommer fra Thialf Academy som tilbyr trening visstnok som en del av ISU’s utviklingsprogram.  Ved å søke på Thialf Academy vil man få noen nettsteder med opplysninger om dette.  Jeg har så langt ikke funnet noen over hvilke løpere som inngår i programmet.

          Når det gjelder stevnet 20.7.19 finner man de påmeldte så langt ved å gå inn på http://www.inschrijven.schaatsen.nl.  Dette nettstedet er påmeldingsnettstedet for stevner i Nederland, i tillegg inneholder det resultater fra stevnene og også protokoller fra stevnene.

          #6315 Svar
          Kristian Eliassen

           https://business.facebook.com/thialfheerenveen/

           Står at det er løpere fra Thialf Academy. «Vil du konkurrere mot de internasjonale løperne fra Thialf Academy osv…» men jeg må spørre litt jeg også: hvordan funker egentlig dette akademiet? kortvarige kurs? skoleår? De har et kurs denne uka «road to ice», men navnelista refererer da vel neppe (bare) til ferskinger  som konkurrerer etter bare en uke på is? Introduksjonskurs…

           (Digresjon: Aha!)

           https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/21577-isu-communication-2268/file

           #6341 Svar
           Kristian Eliassen

            «…ser ut til at det med Thialf Academy her refereres til det kortvarige kurset «Road to Ice». Altså har flesteparten av deltagerne bakgrunn fra inline. (World Skate er det nye navnet på «rullesport»-forbundet. Het FIRS før).

            https://www.schaatsen.nl/kalender/2019/7/thialf-summer-cup-2019/

            «…Road to Ice-treningsleiren nærmer seg slutten. I morgen vil de internasjonale idrettsutøverne ta ut alt enda en gang i Thialf Summer Cup! Nysgjerrig på hvordan dette ender? Konkurransen starter 16:30, og du kan hjelpe oss med å oppmuntre utøverne!»

            https://business.facebook.com/thialfheerenveen/

            #6348 Svar
            Kristian Eliassen

             Endel oppklaringer, og svar i denne videosnutten og kommentarfelt, selv om det er vanskelig å få grep om det totale bildet: Altså Thialf Academys virke med namedropping av utøvere, samt at jeg savner en detaljert utpensling av virket til ISU Development Commision med utøvernavn og prosjekter.

             https://www.facebook.com/groups/114260890649/permalink/10162274595910650/

             #6351 Svar
             EinarR

              Demonstrativt plassert på «FB historie», den snutten om Road to Ice! Dette er framtid, om noe er det. Nicolas fra Frankrike sier jo rett ut at WCup junior er et sesongmål, så da er det kanskje bare å ta med seg autografboka til Bjugn i november. Kanskje er det noe reisestøttebudsjett i prosjektet, sånn at ungdommene kommer seg ut.

              Interessant med en hel del latviere! Ikke best av dem, men umiddelbart mest interessant: Ralfs Berzins. Tipper det allerede er folk i sving for å sjekke mulige sammenhenger her. Europamesteren fra 1939 hadde samme etternavn. det hadde vært stas om det ikke er tilfeldig!

              #6352 Svar
              Kristian Eliassen

               https://www.facebook.com/pg/Skoytelandslaget/about/?ref=page_internal

               https://www.facebook.com/pg/teamsprintskoyter/about/?ref=page_internal

               https://www.facebook.com/Stavanger-Sandnes-Sk%C3%B8yteklubb-152038998267653/timeline/

               Hvorfor har ikke NSF en side med skøytelenker utover egne klubber og kretser? Ingen lenker til løpernes kontoer på sosiale medier heller. NSF burde få mer fart på sin SKØYTEPORTAL! Der burde det selvsagt ligge en lenke også til 15.46.6 – inkludert dette forum. Behovet er faktisk enda større nå etter den siste innsnevringen på Norsk Skøyteframtid (tidligere forum for skøytefremtiden) hvor fokusområdet fremover blir presisert.

               Ikke glem denne helt:
               http://toindreogvekkmen.no/heianorge/, på en veldig dårlig linje med Wold. Symbolsk? Han sier ihvertfall at det nok (ikke overraskende) blir helt uaktuelt for NRK å sende NM. Innslag om skøyter i form av reportasjer etc. blir det også smått med. Wold gjorde selv en ekstrainnsats. Wold sier også at han ble overrasket over at Viasat la så mye penger på bordet, og spekulerer i at Viaplay kommer til å bruke rettighetene til å få igang strømmetjenesten sin på Viaplay før Viasat også overtar skirettighetene om et par år.

               #6353 Svar
               B. Haarberg
               Nøkkelmester

                Når telefonlinja er så dårlig at det gjør vondt å høre på, da… bør man tenke nytt neste gang.

                Jeg mener at NRK godt kunne ha sendt et sammendrag av NM på skøyter, akkurat som de har gjort med skiskyting, alpint etc. Skjønner ikke den forskjellsbehandlingen, og det er jo uavhengig av rettighetene ellers.

                Men nok om det – takk for påminnelsen om at det ligger en godt skjult side med skøytelenker på n-s-f.no! Jeg fant mye god info om Eskil Erviks «Mjøsteam» på slutten av dette dokumentet.

                #6354 Svar
                EinarR

                 Facebook altså!! Gubben så vanskelig det er å få med seg alt når det raser som verst! Må ha tunga beint i munnen for ikke å gå glipp av gullkorn.

                 Noe som IKKE har vært tydelig presisert (tror jeg da) er at navneskiftet fra «Forum for skøytefremtiden» til «Norsk skøyteframtid» tilsynelatende innebærer ei nasjonalisering, og at f.eks. «Road to Ice»-prosjektet kanskje er uønska stoff?!

                 Uansett, fortsatt god sommer til ALLE!

                 #6368 Svar

                 Litt mer om hvordan Thialf Academy fungerer:

                 https://translate.google.no/translate?sl=nl&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.schaatsen.nl%2Fnieuws%2F2019%2Fjuli%2Fhoe-is-het-met-simon-kuipers-het-waakvlammetje-is-een-grote-vlam-geworden%2F

                 Hadde sin spede begynnelse i fjor. Både kortvarige kurs, og et «lag» som p.t. består av 8 utøvere. Navn ikke nevnt, men virker i hovedsak å kunne gjenfinnes blant de som figurerte på «Road to Ice»-resultatlista nå nylig. TA ser ikke på seg selv som en skøyteskole, men ønsker å jobbe med løpere med vekstpotensiale og under langvarige treningsprogram. De har fått mange forespørsler foran kommende sesong, så de ser på om de heretter må ha inntakskrav, og i forlengelsen av stor interesse: opprettelsen av, og et skille mellom et utviklingslag, og et lag for mer viderekomne.

                 #6370 Svar

                 …tilbake til Norge. Savner at Mjøsteam gjør noe tilsvarende på Facebook som Team Sprint, «Landslaget» og Team Sørmarka!

                 https://www.facebook.com/Mjoesteam/

                 På mange måter flotte greier, Facebook! Undrer meg dog på hvor BREDT man tross alt når ut. Og paradokset er at publikum lider litt under fokuset sosiale medier vies: Skøytefolket underkommuniserer viktigheten av andre satsningsområder enn markedsføring.

                 Skulle man nådd ut bredere, vil jeg særlig trekke fram to ting: 1.Formidling av regelverk. Levende diskusjoner rundt smått og stort rundt dagens idrett. Utgangspunktet både for større skøyteinteresse, OG sekundært som kvalifisering for fremtidsrettede endringsforslag (Altså ikke motsatt en neglisjering av innsikt, og bekreftelse av fortidens løsninger). Utgangspunktet er ikke synonymt med historieløshet. 2.Kontinuerlig fokus på konkurranseformer, øvelser, stevneinnhold, terminlister, mesterskapsstruktur etc. Formidling til, og dialog med publikum. Positiv respons på «innblanding» fra publikum og andre interessenter. ISU og NSF.

                 Sommerisen burde naturligvis vært satt under lupen bare for å ta det som er nærmest i tid. Ville ikke Viasat blitt nysgjerrige hvis stevnet i forbindelse med sommerisen ble gjort til noe mer enn intetsigende skøytetider utenfor sesong hvor løperne er stinne av trening?  Sponsorer likeså naturligvis. Publikum, sponsorer og media kommer garantert ikke til å komme løpende kun pga gode løperpresentasjoner i sosiale media. De kommer på grunn av attraktive prestasjoner, relevans, nysgjerrighet, tilhørighet.

                  

                 #6380 Svar
                 Kristian Eliassen

                  Adam Axelsson og David Karlingsjø trener med «Team Sprint». Hvordan er det med utenlandske medtrenende i de andre norske lagene?

                  Bart Swings? (på is igjen fra slutten av juli)

                  https://www.isu.org/speed-skating/news/interviews-ssk/12668-bart-swings-bel-has-switched-back-from-wheels-to-blades-to-prepare-for-the-season?templateParam=15

                  https://www.facebook.com/bswings

                  Haralds Silovs? (ser ADJ i bildet)

                  https://www.facebook.com/haralds86

                  Saskia Alusalu?

                  https://nb-no.facebook.com/pg/saskia.alusalu/posts/

                  (ja, hun er ganske stor på Instagram)

                  Andre?

                  #6383 Svar
                  B. Haarberg
                  Nøkkelmester

                   Her har ISU kommet med sin liste over «international competitions».

                   Synes også det er verdt å nevne at VGD har kommet i gang med en tilsvarende tråd nå. Selveste Christian Eminger har skrevet en god intro til kommende sesong.

                   #6384 Svar
                   Kristian Eliassen

                    For nye lesere, så er dette med «International Competitions» litt vanskelig å få grep på. Dette mye på grunn av uklar språkbruk i ISUs regelverk. Kort sagt så er dette en liste over godkjente stevner hvor man kan sette opp tider som er nødvendige for å kunne delta i verdenscup eller mesterskap (tidene kan også noteres i nasjonale mesterskap). Nasjonale uttakskriterier og internasjonale kvalilifiseringsordninger, og kvoter er øvrige faktorer man må forholde seg til.

                    Lista er ikke utfyllende. Den blir revidert en gang i oktober, og før ,og etter dette kan ytterligere stevner tilkomme. Den aktuelle lista er å finne under «Events» hos ISU. Lista kan suppleres. Det heter seg at stevnene skal publiseres her (inklusive klasser) minimum 4 uker før stevnestart, og være sekretariatet i hende en uke før det igjen. Forrige sesong ble det på Hamar lagt til et «Open Qualification Races» til et allerede eksisterende «master»-løp som sto på lista. Vet ikke om man er like strenge med 4-ukersfristen i slike tilfeller…. For at et løp skal kunne defineres som «International Competition», så må man invitere minst et annet ISU-land – som må stille med minimum en løper til start. (Antar at DQ eller DNF så holder fra denne ene for å være litt teoretisk…).

                    Når man av og til støter på uttrykket «approberte» (godkjente) stevner, så kan det være slike forhold som nevnt over man tenker på, men særlig er det vel da godkjentstempel for noterte  verdensrekordtider man tenker på. En rekke krav må nemlig være oppfylt, så som dopingtester etc. Se regel 221. Når det gjelder  øvrige rekorder, så er  kriteriene for å notere nasjonale rekorder opp til hvert enkelt medlemsland. Statistikere opererer ikke egentlig med nasjonale rekorder, men nasjonsbestetider slik jeg forstår det (dere!). De sitter ikke å kontrollerer hver enkelt ny rekord opp mot nasjonale regelverk og nasjonale ratifiseringer i etterkant. Oftest vil det vel også være et sammenfall mellom nasjonsbestetider og nasjonale rekorder. Man kan derfor si at mens verdensrekorder er offisielle når de (egentlig smått om sen i etterkant) predefinerte betingelser oppfylles, mens alskens øvrige rekorder og perser gjør man best i å betrakte som uoffisielle? Da trekker jeg fra oversikter over norske rekorder hvor disse vel må anses som offisielle. Uansett:  Statistikere søker en konsensus i sin behandling av alskens andre rekorder, tider og perser. Man tenker seg gjerne at også løp som «Time Trials» holder så lenge det foreligger protokoller fra løpene, den aktuelle løperens trener ikke er tidtaker ol. Man søker også konsensus om hvordan man skal rubrisere resultater. Et lands grenser er ikke statiske osv.

                    Men tilbake til utgangspunktet her: Sommerløpet på Hamar står ikke på lista over «International Competitions».

                    #6385 Svar
                    Carl-Petter Leganger

                     ISU’s  oversikt over internasjonale konkurranser kommende sesong foreligger altså.  Oversikten inneholder et par nye navn på arrangementssteder som var ukjente for meg til nå.  Nur-Sultan er ikke en ny bane i Kazakhstan, det er det nye navnet på hovedstaden som til 20.3.19 het Astana.  Navnet ble visstnok endret etter forslag fra den nyvalgte presidenten.

                     Hailar viser seg å være en by nord i den kinesiske provinsen Indre Mongolia. Den ligger på 624 moh.  øst for Mongolia og ikke så langt unna grensen mot Russland. Skøytebanen er ikke helt ny, jeg har funnet ett lokalt stevne på speedskatingresults.com fra sesongen 2011-12.  Her er det åpenbart en skøytehall, om den var der allerede i 2012 eller om den er av nyere dato vet jeg ikke.

                     Er det for øvrig noen som vet om det blir kunstis i Tallin kommende sesong?  Og hva med Genforeningspladsen i København?  Der ble det anlagt en kunstisbane i fjor men hvor det på grunn av konstruksjonsfeil ikke var mulig å legge is.  Det siste jeg hørte var at København kommune visstnok er i en prosess mot entreprenøren.

                     #6423 Svar
                     Kristian Eliassen

                      Billetsalget til VM på Hamar starter 15/8. Jeg leste et sted at arrangørene satser på samme konsept som EM-2017 og EM-2019. Dvs. med åtte distanser på lørdag. Litt nysgjerrig på om det blir reduksjon av antall deltakere til 16 for kvinner og 20 for menn. Håper ikke det. Sprint-VM hadde forrige sesong 28 deltakere for begge kjønn, mens allround-VM hadde 24 ditto. Om ikke svaret gis før, så kommer det beskjed i et ISU-kommuniké sånn cirka i midten av september.

                      #6445 Svar
                      Kristian Eliassen

                       Hvor mange par er det plass til på hver distanse medregnet vanningspauser?

                       https://nsf.klubb.nif.no/nyheter/Sider/VM-.aspx

                       #6446 Svar
                       Kristian Eliassen

                        Verd å merke seg at Norge satser på en litt annen rekkefølge enn  EM-2017 og EM-2019. Da startet allround, kvinner og sprint, menn ballet på fredag. Nå planlegger man å starte med begge sprintklassene.

                        Her er tidsplanen fra Collalbo i 2017:

                        https://ec2019.ritten.com/documents/download/09-isu-european-championships-2019-provisional-time-schedule-rev11.pdf

                        Stevnet var stipulert til å vare  i 11 timer og 48 minutter fordelt over alle tre dager. På Hamar kommende sesong er varigheten stipulert til omtrent 12 timer og 45 minutter.  I Collalbo var det fastsatt et tall på 16 deltakere i kvinneklassene og 2o i herreklassene.

                        Finner i farta ikke tilsvarende tidsplan fra EM-2017 i Heerenveen, men det må ha vært noe tilsvarende som i Collalbo. Ihvertfall endte man dengang opp med: Sprint, menn: 22. Sprint, kvinner:17. Allround kvinner: 19. Allround, menn: 22. Med andre ord ett par ekstra i alle klasser bortsett fra allround, menn med to par ekstra i forhold til Collalbo.

                        Et raskt overslag viser at man trenger cirka 120 minutter ekstra i forhold til Collalbo hvis man skal opprettholde VM-tallene med 28 stk i sprintklassene og 24 i allround. Da er spørsmålet om man kan hente inn noe på antall vanningspauser ift, Collalbo, og/eller om man må ty til færre par.

                        PS: Denne problematikken har naturligvis arrangørene og ISU tenkt over – det er bare litt interessant å se på om man kan unngå en reduksjon i antall deltakere (hele stevnet eller avslutningsdistansene).

                         

                       Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 351)
                       Svar til: Svar #9698 i Skøytesesongen 2019/20
                       Din informasjon: