NM 2020 – super-NM eller hva?

Hjem Forum Forum 15.46.6 NM 2020 – super-NM eller hva?

Viser 19 innlegg - 1 til 19 (av totalt 19)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #6992 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Iflg. protokollen fra Skøytetinget 2019 ble det «vedtatt» at «NM enkeltdistanser arrangeres som et separat stevne, primært i romjula».

  NM i Asker i mars 2020 står da igjen som et sammenlagtstevne i sprint og allround.

  I nylig offentliggjorde uttakskriterier åpnes det likevel for å delta på enkeltdistanser under dette mesterskapet. Men hvorfor skal man det – om ikke for å kjempe om medaljer på disse enkeltdistansene?! Den som forstår noe av dette, får si fra… 🤨🤔

  #7194 Svar
  Emil Nielsen

  Som en del av arrangerende klubb kan heller ikke jeg svare helt tydelig på dette, men det virker til at NM skal gå i stil med svenske super SM i fjor, men uten mega-allround.

  så alle de tradisjonelle distanser med medaljer delt up på alle, og så sammenlagt også.

  #7200 Svar
  Kristian Eliassen

  Hva mener du med mega-allround? I motsetning til hva? Begge steder er det tredagers.

  Her finner man regelverket for det svenske mesterskapet:

  http://www.skridsko.se/Hastighet/Nyheterhastighet/uppdateratregelverkforsmihastighet2

  Kort fortalt, så kvalifiserer maks 14 løpere seg i hver klasse til firkampene. Distansemestere kåres samtidig. Får man ikke 14 deltakere på dette viset, fyller man på med løpere på respektive distanse hvor angjeldende løper har klart en kvalifiseringstid. Et slikt system fungerer nok i et land med liten konkurranse og bredde, men i Norge vil det by på problemer. Løpere kan kvalifisere seg til firkamper, for så å bortprioritere denne for å ha større sjanser på en enkeltdistanse.

  #7204 Svar
  Emil Christian Nielsen

  Jeg tenker på denne: https://speedskatingresults.com/index.php?p=23&e=20686&sm=20

  En løper vinner sammenlagt av 7 starter gått over tre dager

  #7205 Svar
  Kristian Eliassen

  Aha, ja jeg så noe om dette med «Grand Champion» ja.

  #7369 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Asker Skøyteklubb på Facebook:

  «Åpning av kunstisen på Risenga nærmer seg. Sikringsputene er satt opp, kommunens nye garagebygg som er bygget meget raskt står ikke lenger i veien for islegging, og vanningsmaskin er i sving for å bygge opp isen. Her blir det is som skal ligge fra oppstart i november til sesongens høydepunkt 13-15 mars når Skøyteklubben arranger historiens første Norgesmesterskap på skøyter – enkeltdistanser, sprint og allround i samme stevne – i Nye Asker. Dette blir bra!»

  #9943 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Så var deltakerlista klar for NM 2020! Det kommer sikkert forfall, men i utgangspunktet:

  Kvinner sprint (17 deltakere) – Martine Ripsrud savnes, spennende å se hva Rikke Jeppson får til. Det samme med Ane By Farstad. Anne Gulbrandsen skal visst gå bare halve sprintkonkurransen. Merkelig.

  Kvinner allround (13) – Ida Njåtun velger sprint i stedet for allround. Det samme med Marte B. Furnée. Sofie Haugen favoritt, men på dalende kurve?

  Menn sprint (22) – Bjørn Magnussen reiser gladelig til Inzell for å sette pers, men gidder ikke stille i NM. Det er jo sånne holdninger som skaper blest om skøytesporten (not). Kristian Reinton savnes også. Interessante navn: Sæves og Pål M. Kristensen.

  Menn allround (18) – Sverre L. Pedersen har tydeligvis avsluttet sesongen, og da blir til gjengjeld konkurransen om gullet tettere. Kandidater: Ulekleiv, Johansson, Krøyer og selvsagt Engebråten. Peder Kongshaug – hva med ham? Men han er også påmeldt på 1000-meter, hvilket gjør at han altså må gå 5 distanser på tre dager.

   

  Askers skøyteklubbs NM-side med uttak og regelverk

  Den som vil se løpene på nett må ha såkalt Aid-abonnement.

  #9975 Svar
  EinarR

  Savner Øystein Grødum (5000-10000). To ganger har han gått 7.03 utendørs i Arendal denne sesongen. Han er ca. nr. 15 i Norge med det. Alle andre er notert innendørs. NM er i friluft. Hadde vært bra for flere å få se hvor omtrent lista ligger!

  #9983 Svar
  Terje Stenseng

  En liten oppsummering av uttaket:

  I skrivende  stund er det 74 løpere som skal til Asker-NM (1 har meldt forfall). Det som er fascinerende er at disse 74 representerer 32 ulike klubber/ idrettslag. Dette gir i alle fall et mangfold, men det er nok ulike meninger om en slik «spredning» er optimal for å heve skøytesportens styrke.

  Enda et år er Nord-Norges klubber helt uten representasjon. Noen av dem synes å drive godt, så vi får håpe om et år eller to…

  Fana IL har 8 deltagere (enda Sverre L. Pedersen ikke er med), og dette vitner om en fabelaktig bredde – ikke minst når en tar hensyn til de ytre rammebetingelser Fana-løperne har. Aktiv SK har med 6, og det er slettes ikke dårlig de bedrøvelige treningsforholdene i Oslo tatt i betraktning. Trondheimsklubben Falken har med 6 løpere (Magnussen mangler), og det samme gjelder StavangerSandnes SK. Enda mer imponerende er det at Nord-Odal IL  og Jevnaker IF begge mønstrer 6 løpere  (trass i at Magnus B Haugli  og yngste Gruben p.t er skadet). Arrangørklubben Asker har 4, det samme har Leinstrand og Fram. De 9 nevnte klubber har da i alt 50 på start – forutsett at alle møter. De øvrige 24 representerer da 23 ulike klubber/idrettslag.

  #9984 Svar
  Kristian Eliassen

  Vil tro at Magnussen satser på å delta på «Zilveren Bal» i Leeuwarden den 11/3? Finner han dog foreløpig ikke på deltakerlista.

  #10036 Svar
  Terje Stenseng

  Ny oppsummering av uttaket (jf. tidligere innlegg): Nå er Bjørn Magnussen på plass som deltaker i sprint- uten at jeg vet hvorfor han først kom inn på listene i dag. I alt 75 løpere har sjansen i Asker.

  #10037 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Bjørn Magnussen var en av de som heller ville reise til Calgary enn å delta i NM. Ser ut som han er den eneste som har hatt skamvett til å holde seg unna NM, når det nå likevel ikke blir noe i Calgary.

  #10053 Svar
  Per Allan

  Liten kommentar med tanke på Aktiv SK sine uttatte løpere. Ingen av disse bor/trener i Oslo. De er på diverse lag som reiser mye, bor på Hamar eller Stavanger, eller bor i Oslo men trener på landslag eller andre lag

  #10093 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester
  #10130 Svar
  38.08 Owe

  NM 2020…… avlyst?

  #10134 Svar
  Emil Nielsen

  Ja, NM er dessverre avlyst. Det er ikke sikkert å avholde så stort et arrangement

  #10916 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  …men slik gikk det ikke likevel. Vel, ihvertfall ikke helt. I månedsskiftet oktober/november kommer en utsatt og amputert utgave av NM 2020, i Vikingskipet, men med Asker SK som arrangør.

  Program/
  fredag: 500 m menn, 1500 m kvinner, 5000 m menn
  lørdag: 500 m kvinner, 1500 m menn, 3000 m kvinner
  søndag: 1000 m og langdistanser

  Les mer her.

  #10917 Svar
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Det er vel ikke overraskende.

  Det hadde vært bra med samme arrangement som var planlagt til Risenga i Mars, men det har ikke vært meningen på noe tidspunkt.

  #11257 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  «Norges Skøyteforbund har forhåndsuttatt følgende løpere til NM enkeltdistanser Vikingskipet 30.10-01.11.2020.»

  https://skoyteklubb.weebly.com/uploads/1/3/0/4/130437888/uttak_nm_enkeltdistanser_2020.pdf

  «Det vil bli suppleringsuttak etter Hamar Open/Norges Cup 1.»

Viser 19 innlegg - 1 til 19 (av totalt 19)
Svar til: NM 2020 – super-NM eller hva?
Din informasjon: