Nederlandsk mesterskap allround og sprint

Hjem Forum Forum 15.46.6 Nederlandsk mesterskap allround og sprint

 • Dette emnet har 14 svar, 1 deltaker, og ble sist oppdatert 28/01/2020 at 12:00 av Øivind Øiseth.
Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 15)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #8880 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

   Den 25. og 26.januar avholdes dette mesterskapet i Heerenveen. Her gjelder det ikke bare å vinne et nasjonalt mesterskap, men også å kvalifisere seg til VM allround og sprint på Hamar!

   De forhåndskvalifiserte til VM allround er Wüst, A de Jong, Kramer og Roest.

   Kvinner, allround
   Wüst velger «som vanlig» å gå sprint-mesterskapet på hjemmebane, mens De Jong faktisk ser ut til å starte i allround. Skulle hun greie å vinne mesterskapet, tror jeg (jf. det som ellers står på Schaatsen.nl) at nr. 2 får en VM-plass. Det er jo mange sterke kandidater blant de påmeldte: Achtereekte, Anema, Beune, Visser og Wijfje… Irene Schouten er foreløpig ikke påmeldt.

   Menn, allround
   Verken Roest eller Kramer kommer nok til start i Heerenveen. Kandidater til å vinne mesterskapet og VM-plassen er da først og fremst D de Vries, Blokhuijsen og Bosker. Outsidere: Hollaar, Talsma, Dijkstra, Huizinga og De Vos.

   Forhåndskvalifiserte til VM sprint er Leerdam, L de Jong, Verbij og Ntab.

   Kvinner, sprint
   Kok, De Neeling og Ter Mors er vel de heteste mesterskaps-kandidatene, i tillegg til allerede nevnte Wüst og L de Jong. Foreløpig ikke påmeldt: Leerdam.

   Menn, sprint
   Her er det mange påmeldinger som mangler ennå. Men hvis han deltar er vel Otterspeer en klar kandidat til å ta mesterskapet igjen. Det samme gjelder selvsagt den mye omtalte Nuis. Krol har derimot meldt avbud, så han er ikke kandidat.

    

   Lister over påmeldte løpere

   #8897 Svar
   Emil Nielsen

    Jeg tror ikke at Schouten kommer til start.

    Det er nå 2,5 år siden hun sist gikk en 500m, så allround blir nok aldrig igjen fokus for hun.

    #8905 Svar
    Kristian Eliassen

     Har ikke fått fulgt med på skøyter den seneste tiden, men uttakskriteriene sier at vinnerne i de fire klassene i dette stevnet kvalifiserer seg. Om en vinner allerede er kvalifisert, er det klassifiseringen i uttaksstevnet i romjula man skjeler til for de neste plassene.

     #9024 Svar
     B. Haarberg
     Nøkkelmester

      Hm. Ut fra det dokumentet som er lagt ut på schaatsen.nl kan man vel tolke litt i flere retninger. Personlig synes jeg nok det er veldig rart hvis en god plassering i dette som faktisk er selve sammenlagtkonkurransen ikke skal telle med. Den mest nærliggende er kanskje at den tredje løperen (hvis bare to fyller kriteriene) blir tatt ut på skjønn?

      Her er uansett trekningen for første dag – mesterskapet begynner allerede kl 1130 og det er 8 distanser hver dag!

      Allround kvinner – Schouten kom ikke til start, men alle de andre er med. Mange gullkandidater!

      Allround menn – alle de nevnte til start!

      Sprint kvinner – Leerdam står over, men de andre nevnte er med og mesterskapet er åpent. Ter Mors i vanlig form nå?

      Sprint menn – Kjeld Nuis tilbake! Her er også det store spørsmålet om han er i stand til å prestere på sitt vanlige nivå, i så fall vinner han nok mesterskapet.

      #9033 Svar
      B. Haarberg
      Nøkkelmester

       Mesterskapet sendes live på nos.nl uten geografisk blokkering.

       #9034 Svar
       Kristian Eliassen

        Vet ikke helt hvilket dokument du refererer til. Se punkt 6 i dette dokumentet:

        https://knsb.nl/wp-content/uploads/sites/98/2019/10/KNSB-Selectiedocument-2019-2020-Int.-def-versie.pdf

         

        Allround, menn: Roest og Kramer klare fra stevnet i romjula. Disse deltar ikke her. Vinneren nå i helga til Hamar. Bosker, Blokhuijsen og D.de Vries de heteste kandidatene.

        Sprint,menn: Verbij og Ntab klare fra stevnet i romjula. Disse deltar ikke her. Vinneren nå i helga til Hamar. Ronald Mulder, Nuis og Otterspeer de heteste kandidatene til å sloss om sammenlagttittel og tur til Hamar.

        Allround, kvinner: A. de Jong og Wüst klare fra stevnet i romjula. Wust deltar i sprintklassen. Om A, de Jong vinner nå i helga, kan Wijfje kvittere ut en plass basert på kombiklassifiseringen (1500+3000) i romjula.

        Sprint, kvinner: Leerdam og L.de Jong klare fra stevnet i romjula. L.de Jong deltar også nå. Om de Jong vinner tittelen, går plass nummer tre til Hamar til Femke Kok basert på kombiklassifiseringen (500+1000) i romjula. Kok er junior, og skulle hun klassifisere seg, men stå over Hamar, går plassen til nestekvinne fra nevnte klassifisering: de Neeling. Det beste for ter Mors på sin side er å vinne hele greia om hun vil til Hamar. Skulle L.de Jong vinne og ter Mors imponere med en andreplass, er jeg veldig usikker på om hun kan få «anvist» en plass til Hamar (1.9). Vi får vel se.

        https://nos.nl/livestream/2319940-nk-allround-en-sprint-500-meter-vrouwen-allround.html

        #9040 Svar
        Kristian Eliassen

         Postet et innlegg her 11:50 som hadde vært nyttig for andre i forkant av løpene. 20:46 er fortsatt ikke innlegget å se….

         Skjønt nyttig: Nå sies det faktisk at reglene jeg refererte til har blitt endret rett i forkant av dette mesterskapet(!) Det som skal gjelde nå er at den beste i dette mesterskapet i alle fire kategorier som ennå ikke er kvalifisert seg til Hamar sikrer seg en billett. Bedre slik, men rar praksis. Hva sier de som posisjonerte seg i romjula? Får vi flere protester?

         #9043 Svar
         B. Haarberg
         Nøkkelmester

          Beklager at innlegget ble stoppet som spam. Dette har nok med lenkene å gjøre. Jeg skjønner ikke helt hvordan filteret fungerer, og ikke kan jeg skru det av heller…

          Uansett: Dokumentet du viser til er litt tvetydig skrevet, selv om jeg er enig i at det egentlig bare er vinneren som er garantert å komme til VM dersom man tar det bokstavelig (og det bør man jo normalt kunne). Fra den «virtuelle» konkurransen i romjula – altså i distansemesterskapet – er det til gjengjeld bare «de beste» som er kvalifisert til VM. Og hvordan dette skal løses dersom man ender opp med de samme løperne på topp sies det egentlig ingenting om i dokumentet.

          Etter første dag tyder mye på at Ter Mors i beste fall blir nr. 2, men jeg holder nok en knapp på at dette både er og bør være bra nok til VM-plass. I allround er vel Wijfje og De Jong uansett på topp etter fire løp, slik at saken ikke kommer på spissen der.

          #9044 Svar
          Kristian Eliassen

           Helt klar regel etter min mening. «De beste» refererer til øvrige to plasser, og danner bakgrunnen for at Kramer og Roest ikke er å finne her, og at det er klassifiseringen i romjula man skal bruke bortsett fra vinnerne denne helga. Det står ikke at bare vinneren er garantert, men at det bare er vinneren fra dette mesterskapet som kvalifiserer seg. Her har man endret reglene midt i kvalifiseringen..

           #9048 Svar
           B. Haarberg
           Nøkkelmester

            Den mest dramatiske hendelsen på første dag må vel ha vært 1000 m Nuis-Otterspeer. Se den fra ca. 55.30 i dette opptaket.

            #9049 Svar
            Kristian Eliassen

             Spennende andredag i vente for den som har tid.

             Allround, menn: Blokhuijsen har opparbeidet seg en ganske solid ledelse på Bosker, men kan bli jevnt. D.de Vries kan vel ikke helt avskrives.

             Allround, kvinner: A. de Jong i førersetet. Wijfje ser best ut deretter. Solid forsprang på Beune og Achtereekte i kampen om billetten til Hamar.

             Sprint, menn: Otterspeer ute av kampen. R.Mulder ser ut til å snyte Nuis for billetten? Velema outsider. Råtipper at Nuis tar igjen R.Mulder. Mulder får problem i siste indre på 500m.

             Sprint, kvinner: L. de Jong ser ut til å ta mesterskapet. Ter Mors drar nytte av de nye reglene, og holder de Neeling og Kok bak seg?

             #9050 Svar
             B. Haarberg
             Nøkkelmester

              Siste bidrag fra meg angående reglene: Dette er vel strengt tatt det samme regelverket som har vært brukt fast de siste årene, og forsåvidt det eneste fornuftige også. En slags sedvane fyller altså ut et klønete skrevet uttaks-dokument, og det er neppe noen som kan eller vil protestere når Ter Mors kvitterer ut sin VM-billett.

              Det mest spennende i dag blir om Nuis greier å kjempe seg forbi Mulder, men jeg er enig med deg: Dette greier han nok. Følg med live her fra kl 1130.

              • Dette svaret ble endret 3 år, 8 måneder siden av B. Haarberg. Årsak: lenke lagt inn!
              • Dette svaret ble endret 3 år, 8 måneder siden av B. Haarberg.
              #9053 Svar
              Kristian Eliassen

               Regelen i fjor garanterte medaljevinnerne fra EM plass osv. Noen sedvane er vanskelig å påberope seg i disse foranderlige tider. Uansett: vi er enige om at dette nå ender godt. Bunnlinja synes jeg er at skøytesporten holder seg med for mange innviklede, og klønete regler.

               #9071 Svar
               B. Haarberg
               Nøkkelmester

                Femke Kok var nær ved å slå selveste Ter Mors sammenlagt i helga, og dette resulterte faktisk i en ny verdensrekord for junior også: 151,995 p var klart bedre enn Erbanovas 152,470 – satt i Calgary i VM 2012.

                De nederlandske kvinnene har tatt et lite byks framover denne sesongen på sprint; Koks verdensrekord var ikke godt nok til å kvalifisere henne til VM på Hamar.

                #9087 Svar
                Øivind Øiseth

                 I tillegg til denne sammenlagtrekorden forbedret Femke Kok under EM juniorverdensrekorden på 500 m til 37,66. Begge rekorder satt i Heerenveen og således litt oppsiktsvekkende når alt som ellers finnes av rekorder stammer fra Salt Lake City og Calgary. Thialf er utvilsomt en meget rask bane, men det skal bli spennende å se hva Femke Kok kan prestere på nordamerikansk is.

                Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 15)
                Svar til: Nederlandsk mesterskap allround og sprint
                Din informasjon: