EM allround 2019 Collalbo

Hjem Forum Forum 15.46.6 EM allround 2019 Collalbo

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 43)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #4580 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  EM i Collalbo går fra 11. til 13.januar 2019.

  ISUs EM-side med nasjonale kvoter til mesterskapet: https://isu.org/events/eventdetail/11202/-/isu-european-speed-skating-championships

   

  Norge har tre plasser for menn, men kun to for kvinner. Tredje norske kvinne – som antas å være Sofie Haugen, er på reservelista.

  #4589 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  I det nederlandske mesterskapet teller også sammenlagt resultat på 1500+3000/5000 som EM-kvalifisering.

  I kvinneklassen var Wüst og A de Jong suverene, mens den tredje plassen går til Achtereekte. Reserve: Wijfje.

  I klassen for menn var Roest og Kramer ikke særlig truet. Plass nr. tre går til Douwe de Vries, mens Bosker blir reserve.

  #4603 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Russlands EM-lag er veldig sterkt: Trofimov og Semerikov / Lalenkova, Voronina, Kazelina.

  #4634 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Polens lag er ikke fryktinngytende: A. Janicki, Palka / Czerwonka.

  #4636 Svar
  Kristian Eliassen

  Men Rocambole var ikke død! Stort plusspoeng for å følge med på det dagsaktuelle. SÅ detaljert følger ikke JEG det russiske, men vil bare poengtere at Semerikov tenderer mer mot å prioritere fellesstart enn 10 000. Tror akkurat DET er et frempek, og at mitt «snakk» om en trekamp ikke er så fjern.

  https://vgd.no/sport/vintersport/tema/1849109/tittel/skoeytesesongen-2018-19/side/7

  #4649 Svar
  Kristian Eliassen

  Så er altså Norges lag offentliggjort: SLP. Bøkko og Henriksen. Reserve: Ulekleiv. Njåtun og Wiklund. Reserve: Haugen (Intern OG på reserveplass tre etter Danmark og Tsjekkia).

  #4650 Svar
  Einar Rædergård

  DA er de norske lagene offentliggjort:
  https://nsf.klubb.nif.no/Sider/Hjem.aspx

  Ingen overraskelser som jeg kan se. Noe som kanskje er ganske nytt, er at reservene er reelle! Altså ikke i kategorien «hjemmeværende reserve», som i praksis ofte har vært å regne som spillfekteri. Kristian Ulekleiv (KGU) har opplyst at han får bli med landslaget til Collalbo. Og det må da bety i praksis at han kan bli satt inn hvis noe uforutsett skulle skje med de foretrukne løperne- som sykdom, skade, formsvikt…  Håper ikke det akkurat, men må si det hadde vært gøy hvis vi kunne få et eksempel på at det er mulig å slå seg inn i innerste sirkel via supersterke prestasjoner. Det skjer ikke så veldig ofte i norsk skøytesport.

   

  #4654 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Må vel si her at dette også er en forbigåelse – men en forventet sådan. Henriksen har vist holdningsmessige utfordringer både foran og under mesterskapet, men det har ingen konsekvenser.

  #4655 Svar
  Arvid Hauge

  Ikkje uventa uttak, men veldig skuffande at ikkje Kristian G.Ulekleiv kom med på laget. Han har vist stigande formutvikling, medan Henriksen har vore ujevn og sviktande form. Men typisk  NSF.

  #4656 Svar
  Kristian Eliassen

  Ulekleiv virket veldig fornøyd med å bli innlemmet som en del av teamet. Henriksen var visstnok på vei mot en tid under 6.50 på 5000 før han falt (altså bedre enn Ulekleiv). Ellers enig i at man likegodt kunne stilt med Ulekleiv her sånn sett fra utsiden: Henriksen har større mål foran seg i distanse-VM, mens Ulekleiv får trøbbel med å komme dit. Hvor skal Ulekleiv bevise at han er med i kampen om en billett til allround-VM? Skjedde det under NM, eller kommer det til å skje på trening? På 1500 under WC5 på Hamar?

   

  #4663 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Tysklands EM-lag allround: Maly, Mann / Pechstein, Dufter. (Quiz: Hvor mange EM har Pechstein deltatt i da?)

  Tysklands tredjemann Jeremias Marx har vel gode sjanser til å få være med. Men det ser veldig vanskelig ut for Norges reserve Sofie Haugen nå.

  Patrick Beckert står over EM. Lukas Mann er junior med gode resultater.

  #4671 Svar
  Kristian Eliassen

  Entry List publiseres altså en gang etter 12:00 imorgen!

  #4676 Svar
  Jeppe

  Dårlig med deltagerlister foreløpig. har bare funnet for sprint delen. Og der er det veldig tynt på kvinnesiden. 15 deltagere. Må vel være noe feil her.

  #4679 Svar
  Kristian Eliassen

  Da har Entry List kommet for allround også! Opplysningene til Haarberg stemmer. Dessuten: BLR (Zueva) stiller ikke. I tilleggs stiller Italia kun med en. Inn kommer da Tjekkia med en løper til (det får vi tro er Kerschbaummayr siden hun markeres med en R) og Haugen slik jeg leser dette. Hurra! Rigas kunne stilt siden hun var først i køen, men hun står ikke påmeldt.

  #4680 Svar
  Kristian Eliassen

  På herresiden ender vi med 19. Swings og Wenger er ikke med som vi visste fra før. Reserveliste kun med Polen som da får med en til. Philip Due Scmidt for Damark. Thorup i USA.

  #4702 Svar
  Kristian Eliassen

  Lagledermøtet i forkant av trekningen er stedet hvor deltakelse bekreftes, eller reserven meldes inn. Gjerde har snappet opp at Pechstein erstattes av reserven Uhrig. Fredag starter jo allround for damer, og sprint for menn: 500 + 1000 sprint, menn og 500 + 3000 allround, kvinner. Løperne deles inn i puljer i løp 1 og 2 basert på noterte bestetider. Tider notert i godkjente stevner siden 1.juli 2018. Pulje 1: 1-8. Pulje 2: 9-16. Pulje 3: Resten. Den som trekkes først i parene får første indre. Dårligste pulje starter først. Den beste til slutt.

  Trekning 19:00 i kveld.

  #4706 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Mens vi ser fram til trekningen, kan vi lese en herlig gjengivelse (inkl. egne vurderinger) av Kramers EM-intervju med Telegraaf – signert rocambole:
   

  http://vgd.no/sport/vintersport/tema/1849109/tittel/skoeytesesongen-2018-19/innlegg/47979364/#47979364

   
  P.s. Minner for ordens skyld om at rocambole stadig har en stående oppfordring om å ta kontakt med vår lille redaksjon. Full diskresjon utloves.

  #4719 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Så er 500 og 3000 m satt opp. Syns personlig det er litt rart/dumt med løpere fra samme land i samme par første dag. Sofie Haugen får norsk motstand på begge distanser. Spennende 3000 m med norsk i begynnelsen og fin stigning mot slutten!

  #4730 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Deltakerne i tippekonkurransen (så langt) tror mest på Kazelina (42 %) på 500 m.
  A de Jong er forholdsvis klar favoritt på 3000 m: 68 %.

  #4733 Svar
  EinarR

  Gratulerer med vellykka tippekonkurranse. Ligger an til å bli EM sitt fyldigste startfelt!

  #4745 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  …og det ble det faktisk også! Takk til alle som deltok, og se egen tråd for resultatservice.

  EM kvinner 1.dag
  Ikke noen stor norsk dag, må vi vel si. De åtte beste tidene kom i de fire siste parene på 3000 m, og faktisk ser det pr. nå til at det blir 0 norske kvinner med på 5000 m. Ida går seg vel inn dersom hun slår Kazelina med 1,7 sek på 1500 m, men medaljesjansen blir lik null.

  Sjansen for at det blir første kvinne utenom Wüst og Sablikova som vinner EM på ti år er derimot veldig stor nå.

  https://live.isuresults.eu/events/2019_ITA_0001/standings/ALLROUND_LADIES

  Før EM menn
  I tippekonkurransen er det Roest over hele linja. Han er faktisk til og med favoritt til å vinne 500 m – 36 %. Her fikk også Bøkko og Henriksen tips som distansevinner.

  Foran 5000 m er Roest favoritt hos 41 %. Noen tror på Pedersen, og noen tror på Semerikov. Roest-Semerikov blir vel dagens godbit.

  Philip Due Schmidt er maksimalt uheldig denne gangen: Alene i første par på 5000 m. Outsider Trofimov må for øvrig gå alene på 500 m, men får fordel av siste par på 5000 m.

  #4749 Svar
  Kristian Eliassen

  …de Jong stormer frem til EM-gull. Deretter er det kamp om de andre medaljene. De norske slåss om å komme med på 5000. Skjønt man lurer jo egentlig på om det egentlig er en premie for Njåtun siden det vanligvis ikke er så mye å hente der (med et par hederlige unntak!). Sammenlagtstillingen bestemmer parsammensetningen på tredje distanse. Deretter har man det klassiske «begge lister «-greiene» som må regnes for å være en del av skøytesportens sjel (sic!). Løpere blant de 8 beste på 3ooo og sammenlagt etter tre distanser er med på 5000. Deretter de med best plassiffer på en av listene. Sammenlagtlista har forrang om to løpere har samme plassering på hver sin liste.

   

  #4756 Svar
  Kristian Eliassen

  …god morgen! Fjerde distanse i allround-konkurransene: Feltet på 8 deles i to basert på stillingen etter tre distanser. Resultatlista på 5000 (menn)/3000(kvinner) bestemmer parsammensetningen. Den beste møter den nest beste i hver gruppe. Parrekkefølgen sier at den best rankede sammenlagt etter tre distanser skal gå i siste par i hver gruppe. Den beste gruppa til slutt.

  I allround for menn merker jeg meg at Malfatti byttes ut med reserven Galli internt hos Italia. Handlingsmettet dag i vente.

  #4759 Svar
  Jeppe

  Handlingsmettet dag…. det ble det så absolutt.

  Synes ikke sammenslåinga av sprint og allround  er en god løsning.

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 43)
Svar til: EM allround 2019 Collalbo
Din informasjon: