Det norske spillmonopolet.

Hjem Forum Forum 15.46.6 Det norske spillmonopolet.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #10641 Svar

  Stortingsvedtaket om å forby markedsføring av pengespill som ikke har tillatelse i Norge ble sanksjonert i Statsråd i midten av mai. Forbudet har allerede vært der, men har ikke kunnet blitt brukt mot aktører som er etablert i utlandet. Forbudet skal tre i kraft fra nyttår av, og gir Medietilsynet hjemmel til å gripe inn. Discovery varsler imidlertid omkamp fordi de mener vedtaket strider imot EØS-reglene.

  https://www.vg.no/sport/i/502J2W/snart-kan-pengespillreklame-stoppes-paa-norske-tv-skjermer

  Merk at det ikke er ulovlig å spille på nett hos utenlandske aktører.

  https://lottstift.no/nb/pengespill/pengespill-pa-nett/

  Viasat/Nent Group er blant dem som lever godt av utenlandsk spillreklame. Hva nå? Ett av de utenlandske bettingselskapene har bestilt en rapport som peker på at Norsk Tipping har økt sin markedsføring under korona-krisen, og at Norsk Tippings rolle ikke er uproblematisk hva gjelder spillavhengighet osv.

  https://www.vg.no/sport/i/rAwKWK/rapport-norsk-tipping-doblet-markedsfoeringen-under-coronakrisen

  En interessant sak å følge på flere måter: Idrettslag og frivillige organisasjoner er avhengig av tippemidler og grasrotandelen. Skøyter havnet hos Nent Group og Viasat mye takket være at Viasat har utenlandsk spillreklame i ryggen.

  Som et tredje tilleggsmoment synes jeg det dessuten er artig å tenke seg en spillaktør som mulig sponsor av Norgescupen og/eller Verdenscupen. Skøyter trenger mer input av penger. Kobling av skøytesport opp mot spill som en tydelig integrert del av underholdningsproduktet ville vært en god ting. Nylig så/ser vi et – dessverre – litt vidløftig prosjekt som det ikke later til å bli noe av: Icederby. Her prøver man å finne opp kruttet på nytt ved å lansere en banestørrelse midt mellom Short Track og Langbane. Fellesstartløp koblet opp mot betting. Hvorfor ikke likegodt prøve en variant koblet opp mot parstart på 400m-ovaler? I tillegg har langbane jo også introdusert fellesstart med både semifinale og finaler. I mitt hode virker det derfor like bra å sprøyte bettingpenger inn i etablerte idretter. ref: banestørrelsen.  Nøkkelen må være å finne spillformer som reduserer faren for avhengighet, men som likefullt genererer pene overskudd til seriøse aktører.

  #10645 Svar
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Som altid veloverveid innlegg.

   

  Det er interessant å se hvilken effekt dette kommer til å få på hvordan sportsspil markedsføres i reklamepauser fremover. Kommer det til å foregå på nett, hvor det kan argumenteres for at det ikke er «i Norge» men er tilgjengelig fra Norge.

   

  Jeg har forsøkt å tippe litt på skøyteløp de siste sesongene, og det er ikke et bra system. Jeg hadde gjerne sett en mulighet for å tippe vinneren, eller hvem som blir topp tre. Typisk er det to løpere satt opp mot hverandre, uten at de nødvendigvis er i samme par.
  Man burde også kunne tippe vinnertid, sjansen for banerekord, beste ikke-Nederlender og sånt.

  #10647 Svar

  Takk Mr.

  Så lenge man har et oppsett/trekning som gir jevne par, kunne en «tippekupong» for hver distanse være en tanke. 10 par pluss  topp 1-2-3. gir jo en kupong med 13 markeringer osv. Dog ingen rubrikk for uavgjort: Kunne muligens funke den gangen hvor man bare hadde tideler, men ikke nå hvor man skiller på tusendeler. Forsåvidt kunne man tenke seg et system hvor det ble spillmessig «uavgjort» i paret hvis differeransen mellom løperne i paret var innenfor en viss margin, men lar slike detaljer ligge kanskje.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
Svar til: Det norske spillmonopolet.
Din informasjon: