Coronaviruset, og pandemiens følger for skøytesporten.

Hjem Forum Forum 15.46.6 Coronaviruset, og pandemiens følger for skøytesporten.

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 174)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #10250 Svar
  Kristian Eliassen

   Skøytesporten rakk å fullføre mesteparten av de terminfestede stevnene før unntakstilstanden inntraff.

   Opptakten til sesongen 2020/2021 er såkalte påvirket. ISU kansellerer møter og seminarer ut august måned. Når det gjelder ISU-kongressen i sommer, så blir den enten avlyst eller utsatt til sommeren 2021. Vedtak  om dette ute til avstemning innen 8. April. 2/3 dels flertall kreves.

   #10251 Svar
   Kristian Eliassen

    Rett gjerne overskriften Haarberg… litt for kjapp

    #10252 Svar
    Kristian Eliassen

     Skal være: Coronaviruset, og pandemiens følger for skøytesporten. (Evt Corona med K).

     #10253 Svar
     Kristian Eliassen

      I et informasjonsskriv til ISU-medlemmene pekes det på at et krav om to-tredjedels flertall ikke gir mening i dagens situasjon – simpelt flertall holder. Datoen er 6. April. Det påpekes også at ISU Council innenfor visse rammer overlates et større ansvar i denne perioden uten at det skal gå utover ISU-landenes rettigheter osv.

      #10255 Svar
      B. Haarberg
      Nøkkelmester

       Det var jo dramatiske nyheter! Hvordan skal det nå gå med mesterskapene framover, spesielt for 2021, og innholdet i dem? At alle møter avlyses høres forsåvidt litt spesielt ut – har man ikke digitale løsninger tilgjengelig? Hvor står det mer om dette?

       #10256 Svar
       Kristian Eliassen

        Gå inn under «Development», og deretter «News» i menyen på hjemmesiden til ISU.

        #10358 Svar
        Kristian Eliassen

         Kjapt: ISU Council har avholdt et «online-møte» den 6. April. Etter det som sies legger man p.t. opp til 2 VM i 2024… tydeligvis kan man ikke ha en sesong med kun allround/sprint-VM…lenge til 2024…

         Kommer tilbake med mer

         #10359 Svar
         Kristian Eliassen

          Sommerens kongress er som ventet vedtatt flyttet til sommeren 2021 etter et overveldende flertall. (Coronasituasjonen er grunnen selvsagt).

          Basert på diskusjoner i arbeidsgrupper, seminarer etc. de seneste årene, har ISU Council kommet fram til følgende VM-«syklus»: Man holder fast ved, og benytter de to VM-variantene vi nå har endt opp med («Hamar-varianten» inklusive lagsprint, og distanse-VM). Medlemslandene ønsker distanse-VM i alle ikke-olympiske år, mens det fortsatt er interesse for allround- og sprintkombinasjonene – spesielt i land med sterke skøytetradisjoner. Derfor prater ISU nå altså om to separate VM i sesongen midt i olympiaden (altså fireårsperioden mellom to leker). Dette avviker fra den alterneringen vi er i gang med. Skjønt alternering: «In effect» ender man nå opp med å VM-alternere mellom å avholde, og å ta bort «Hamar-varianten» annethvert år – distansemesterskapet består…

          ISU Council vil at man skal søke på internasjonale mesterskap langt fram i tid. En ny kategori tildelinger innføres etter det jeg kan forstå:»Tentative allotments». «Definitive» og «Provisional» er termer jeg kjenner igjen, men tentative? Begrunnelsen sies å være at man lettere skal kunne planlegge på «mellomlang sikt». Skal man så virkelig tro at mesterskapsstrukturen i fremtiden slik er spikret? Tviler veldig. 2021 ser (forhåpentligvis) en ny kongress dagen med innkommende forslag osv. «Tentative» 2024 vil likne veldig på den sesongen vi har bak oss: distanse-EM, distanse-4CC, distanse-VM samt «Hamar-modellen». Hva da med tanken om å oppgradere verdenscupen? Fram og tilbake er like langt. Eller kanskje ikke.

          #10360 Svar
          B. Haarberg
          Nøkkelmester

           «The Council decided…»

           Men har strengt tatt ISU-styret myndighet til å bestemme noe i strid med 2018-kongressens beslutninger – korona eller ikke korona? Jeg trodde det var konsensus om ett VM pr. sesong nå?!

            

           #10413 Svar
           Kristian Eliassen

            ISU Council har igjen (16/4) hatt et online-møte. De internasjonale mesterskapene på tampen av sesongen som man ikke fikk arrangert er nå definitivt avlyst. Gjelder kortbane-VM, kunstløp-VM og VM i synkronisert kunstløp.

            Nytt møte den 28/4 hvor man kommer til å diskutere ulike scenarier som følge av Covid-19 og følgene for ISU Events kommende sesong. Altså følgene for arrangement på den internasjonale terminlista. Målet sies å være å utarbeide, og kommunisere passende løsninger for ulike scenarier til sine interessenter («stakeholders»). Dette for å redusere usikkerheten til et absolutt minimum.

            #10414 Svar
            EinarR

             Burde de ikke heller hatt inline-møte!

             #10417 Svar
             Kristian Eliassen

              Ja, det du. 🙂 Heller en oppgave for World Skate (tidligere FIRS), men det kan en annen forumdeltager her inne mer om enn meg.

              #10437 Svar
              Kristian Eliassen

               «Lenge» til november, men går vi mot en sesong  med kun parstart? En sesong uten fellesstart, lagsprint og lagtempo? Ingen brede, internasjonale fellesstevner på noe nivå, men kun små startfelt hvor man konkurrerer i hver sin nærmeste, internasjonalt etablerte hall? Felles resultatlister for løp avholdt samme dag, men på ulike steder, beregnes ut fra hvor langt unna man kommer banerekorden på  respektive bane i angjeldende løp, men justert for registrert lufttrykk når man går. Stevner hvor et eventuelt publikum holder god avstand til hverandre. Regner med at det er slike tanker ISU Council jobber med for tiden. 😷

               #10438 Svar
               B. Haarberg
               Nøkkelmester

                Lorentzen er ihvertfall skeptisk til om sesongen lar seg gjennomføre. Må for egen del innrømme at jeg ikke vil felle en eneste tåre hvis «prøve-OL» går i vasken.

                Tider korrigert for lufttrykk er en tanke, men av erfaring kan jeg si at metoden ikke er helt god nok, det er for mange andre faktorer som påvirker. Sammenlikning med banerekorder blir jo heller ikke helt bra, idet disse vil variere i kvalitet.

                #10439 Svar
                Kristian Eliassen

                 Blir selvsagt ikke rettferdig, men banerekorder satt på hyppig benyttede baner kunne jo vært en referanse. Ulike forhold ligger innebygd i rekordene. For angjeldende løp kunne man operert med en lufttrykkskorridor e.l. Tiden innbyr til kreative løsninger for å gi konkurransetrening. Jfr. Bislett Games

                 #10440 Svar
                 EinarR

                  Hvis det blir så strengt som noen tror, så kan det ikke være mange idretter som rammes relativt mindre enn hurtigløp på skøyter!

                  Alle former for lagidrett, samt langrenn/skiskyting. Alt dette er ille ute. Og da har vi allerede nevnt alle de mest publikumspopulære idrettene i Norge.

                  Skihopp? Nei du! Alt for trangt areal å oppholde seg på før de setter utfor. Til og med Arne Scheie ville miste tålmodigheten hvis en og en hopper skal slippe opp i tårnet om gangen.

                  Muligens kan alpinkonkurranser gå relativt som normalt.

                  Kanskje blir hurtigløp noe av det eneste som kan avvikles i vinter?

                  #10445 Svar
                  B. Haarberg
                  Nøkkelmester
                   #10446 Svar
                   EinarR

                    Om dette blir malen også seinere («mer enn 500 deltakere»), så går alle nasjonale skøytestevner i Norge under radaren. Sjøl om «deltakere» skal forstås som «deltakere+publikum+arrangørstab». Enten det foregår på Hamar eller i Kristiansund.

                    #10447 Svar
                    EinarR

                     Kanskje det evt. må innføres litt skjerpa regler for vekslinger? 🙂

                     #10463 Svar
                     Kristian Eliassen

                      I dag har altså ISU Council stipulert et «Corona-møte» som jeg er litt spent på: Hvordan blir egentlig den internasjonale skøytesesongen 2020/2021 seende ut? Får vi skissert noen kreative løsninger? Andre idretter som friidrett («Impossible Games») og fotball snur nå hver stein for å finne alternative løsninger. Hva kan skøyteidretten komme opp med – en idrett som skryter av at man kan sammenlikne tider både i tid og rom?

                      Om man simpelthen går for å kansellere ISU-Events, kan vi få en sesong kun med nasjonale løp. Da helst lagt til kun en arena eller to (Stavanger pluss evt. Hamar) med forsterkede smitteverntiltak? Ironisk nok kunne man da tenke seg at NC kunne fått et visst oppsving med alle de beste nasjonale løpere i kamp om et trofé. Et litt blekt substitutt for internasjonale mann- og kvinnejevninger, men kanskje i kombinasjon med gambling?… (tipp vinnere av hver duell på hver distanse pluss topp-tre tilslutt). Ellers har jo Wiig et annet sted pekt på at man har NM 2020 til gode. I tillegg har man NM 2020/2021… Skal man derfor se for seg at et sulteforet publikum skal kaste seg over NM som underholdning formidlet av media? Står verden til neste påske?

                      #10490 Svar
                      Kristian Eliassen

                       Jfr. ISU Communication NO. 2320

                       I kunstløp er det nedsatt en arbeidsgruppe som skal se på muligheten for å kunne avvikle internasjonale stevner denne sesongen. Herunder sikkerhetsforanstaltninger, eventuelle kanselleringer, muligheten for å arrangere stevner uten tilskuere o.l.

                       En liknende komité vil bli nedsatt når det gjelder Speed Skating Branch under ledelse av visepresidenten. Info kommer her litt senere fordi sesongen starter senere enn i kunstløp. I kunstløp er det for seniorene satt en 12 ukers frist for avlysninger i forkant av angjeldende stevne.

                       Ny teknologi på gang i friidretten i Koronaens kjølvann: Et visuelt lys rundt banen som indikerer hvordan man ligger an i forhold til «skjema». Man viser til at en liknende teknologi allerede eksisterer i hopp og skøyter, men dette er vel ikke helt presist: Tv-seeren har kunnet se en «strek», mens løperne ikke kan dra nytte av teknologien på den måten friidretten nå snakker om.

                       #10505 Svar
                       Emil Christian Nielsen

                        Nå er det mulig å trene 50 på samme tid, hvis man klarer å holde 1m avstand.

                        1 meter er en vanskelig avstand å holde. Det er kort nok til nesten å gå bak hverandre på skøyter/rulleskøyter, men langt nok til at det ikke er optimalt. Blir spennende å se hvordan pandemien kommer til å influere sommeris.

                        #10636 Svar

                        Oppdaterer denne tråden også for ordens skyld. Man har satt fristen til innen 31. august for om årets første verdenscupstevne kan gå etter planen eller ei. Deretter en tiukersfrist for hvert stevne som følger. Ikke uventet må komitéen ta stilling til sikkerhetsforanstaltninger for gjennomføring, eventuelt stevner uten publikum etc. Kreativitet nevnes i sammenheng med ISUs finansielle støtte for stevner som lar seg avholde. Komitéen må se på konsekvensene av eventuelle avlysninger, flyttinger og utsettelser med tanke på kvalifiseringeaspektet til sesongens mesterskap og verdenscupfinalen.

                        https://www.isu.org/inside-isu/isu-communications/communications/24355-2327-decisions-of-council-ss-working-group-covid-19/file

                        #10665 Svar
                        B. Haarberg
                        Nøkkelmester

                         Jenteløftet 2020 er en databasert hendelse, som så mye annet. I kveld skal det visstnok være et såkalt Webinar med Ane By Farstad, Hege Bøkko, Martine Ripsrud, Ragne Wiklund og Julie N Samsonsen.

                         Den som vil se på dette, kan prøve å klikke seg inn før kl 1930 i kveld:

                         https://meet.google.com/hgi-fhem-nzf

                         (krever Gmail-konto)

                        Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 174)
                        Svar til: Svar #10463 i Coronaviruset, og pandemiens følger for skøytesporten.
                        Din informasjon: