Imponerende resultater fra Nord-Korea

Verdens mest «lukkede land» lever opp til sitt rykte også i skøytesammenheng. De nord-koreanske løperne dukker sjelden opp i internasjonale løp, og resultatene fra nasjonalt plan er ofte sparsommelige. Desto mer gledelig når vi kan melde om et aldri så lite scoop!

Vår spesielle PRK-korrespondent har nemlig lykkes med å få tilgang til siste sesongs resultater fra det nasjonale mesterskapet i Samjion, og her er det vel verdt å merke seg flere sterke resultater, særlig på kvinnesiden. Jon Ok-sim vant 500 m med nesten et sekunds margin da hun gikk på 38,89. Denne tiden er kun noen tideler unna å være sesongens aller beste på en utendørsbane. Vi skal for ordens skyld bemerke at banen riktignok ligger på over 1300 meters høyde.

Årsbeste i verden
Den andre løperen som er naturlig å trekke fram heter Choe Rim-hyang. Hun vant både 1500 og 3000 meter, og sistnevnte distanse ble så vidt vi kan se vunnet på verdens raskeste tid utendørs sist sesong: 4.20,68. Til sammenlikning husker vi at beste norske utendørstid i 2023 var 4.34…

Kort sagt: Vi håper at de nord-koreanske løperne snarest returnerer til internasjonale konkurranser. Verdenscupen 2024 skulle være en passende anledning, med tanke på at de første løpene går i Japan og Kina.

Les resultatene fra Nord-Korea i vårt forum.


Bildet: Skøytebanen i Samjion (twitter.com/NatalieRevolts)

2 kommentarer om “Imponerende resultater fra Nord-Korea

  1. Er Nord-Korea utestengt fra internasjonale konkurranser, eller er det bare slik at de ikke dukker opp?

  2. Har ikke hørt noe om at de er utestengt nei. Dette handler nok mest om vilje og eventuelt økonomi. Men ISU har vel støtteordninger i så fall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *