Framgang på mini adelskalender – kvinner

Ragne Wiklund topper selvsagt norsk mini adelskalender.

Hun er nr. 22 i verden, mens vår nest beste aktive løper, Sofie Karoline Haugen, er nr. 5 på norsk adelskalender og nr. 175 «all time» i verden.

Ingen av de to satte pers på de aktuelle distanser sist sesong. Nedenfor vises de to sammen med en tabell over aktive løpere som er blant de 100 beste på norsk mini adelskalender – og som har perset inneværende sesong (tider merket med rødt).

Klikk her for større tabell!

Av de 15 løperne er ni enda juniorer, noe som lover godt. Den yngste, Askers 15 år gamle Anne Sofie Birkedal, er ny på adelskalenderen, og tegner til å kunne bli en utmerket allrounder.

Bjugns Martine Solem fortsetter den store framgangen fra forrige sesong, men også Tønsbergs Ina Nakken og Vilde Semb, samt Stords Dina Storelid gir oss håp om en nye sterke allroundere. Det er ellers gledelig at «3 s-er» blant neo-seniorene; Sjøbrend, Svenni og Szygenda har god framgang.

Ellers ser vi at i alle fall 4 av løperne har spesialisert seg på sprint, og blant disse har Carina Jagtøyen størst framgang. Hennes tider er fra Calgary, men like fullt – hun nærmer seg jo landslagsnivå.

Amalie Haugland, som hadde en strålende fjorårssesong, har vi ikke hørt fra. Det samme gjelder Tønsbergs Signe Eide Kirkesæter. Spennende om vi hører mer fra disse – noe vi selvsagt håper.

To juniorer som banker på døren til å komme med blant de 100 beste, er Bjugns Pauline Lysø Olsen og Fanas Åse Marie Dahn.

Til slutt må nevnes at det er flere løpere med gode tider som bare ikke har perset i år, og dermed ikke kommer med i denne oversikten. Dere er alle velkommen i en eventuell statistikk neste år!

(skrevet av T. Stenseng)

Lenke: Norsk mini adelskalender kvinner (Speedskating News)

 

Bildet øverst: Anne Sofie Birkedal og Hanna Svenni (fra Asker Skøyteklubbs hjemmeside)

En kommentar om “Framgang på mini adelskalender – kvinner

  1. Anne Sofie Birkedal er en veldig talentfull løper. Om hun blir allrounder eller mer sprinter er umulig å si i øyeblikket.
    Hun åpner mitt på 11-tallet på 500m, så det er potensial der.
    Hun har også 8.35 på første 5km i karrieren sin i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *