Mange norske medaljesjanser i EM

Det er bare å gjøre seg klar for nytt skøyte-år! EM sprint begynner fredag 6.januar, og allrounderne følger opp fra lørdag. Denne gangen er sjansene større enn vanlig for norsk «medaljedryss».

En del av bakteppet foran årets europamesterskap er dessverre at to viktige skøytenasjoner er utestengt. Dermed blir startfeltet tynnere, og det blir automatisk lettere for alle andre å få gode plasseringer. Regelverket tillater inntil 20 løpere i hver klasse, men kvalifiseringen viste at det kun er i sprint for menn at det kan bli så mange som 20 til start.

Tipp EM og vinn bokpremie!
«Skøyter 15.46.6» setter opp bokpremier til de av våre lesere som har best «EM-teft». Du kan konkurrere i sprint eller allround, og det er også mulig å doble for større vinnersjanse. Les mer om reglene i vårt diskusjonsforum, og der kan du også sende inn tipsene dine. I etterkant vil vinnerne bli offentliggjort i forumet.

Som om ikke dette var nok: Allerede nå kan du følge EM-debatten i vår egen EM-tråd, og kanskje plukke opp et stalltips eller to også…?

Bokpremier: velg mellom…

  • «Mitt liv» – Bjørg Eva Jensen (2020)
  • «Fri som falken – historien om Sverre Farstad og Falken-trioen» – Hasse Farstad (2020)
  • «Med rett til å leke» – Johann O Koss (2022)
  • «Fra innerskjær til ytterskjær» – Morten Henriksen (2021)
  • «Alt om skøyter 2023»

 

Forhåndsfavoritter
De nederlandske stjernene sendte skremmeskudd med flere lavlands verdensrekorder tidligere denne uka. Kan de gjenta noe liknende på Hamar, eller får de kanskje merke at det er noe helt annet å gå på norsk is? Ut fra foreløpige nyheter om uttak til EM har vi notert følgende navn som kan være verdt å følge med på når det braker løs i Vikingskipet:

 

I skrivende stund kan det se ut som EM skal sendes på TV3+, og det kan også følges via nett-TV (Viaplay).

 

Nyttige lenker til EM 2023:

Våre noteringsskjemaer for allround og sprint

Arrangørens side med lenke til billettsalg

ISUs EM-side der deltakerlister kommer etterhvert

Løpende resultatservice fra fredag

 

Slik gikk det sist: EM Heerenveen 2021

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *