Jenter i framgang på «mini adelskalender»

Ragne Wiklund topper nå norsk mini adelskalender, etter at hun satte pers med 41 hundredeler på 500 m under VM på Hamar. Hun passerte da Ida Njåtun, og er i skrivende stund nr. 19 på verdensstatistikken. Ida er nr 27 med poengsummen 153,690, mens Hege Bøkko er nr 53 med 155,356. (Statistikken kan jo forandre seg før sluttstrek for sesongen settes- selv om det kanskje er lite trolig.)

Denne tabellen viser de 24 norske kvinnene som har perset sesongen 2021-22 (røde tall i tabellen) – og som har plass blant de 100 beste i norsk MINI adelskalender.

(klikk her for større tabell)

 

Signe Eide Kirkesæther fra Tønsberg har ikke gått 3000 m før i år. På de tre andre distansene har hun perset med 6,754 poeng, og med en debuttid på 4.45,67 på 3000 m, har jeg valgt å la henne få 1. plassen på rangert forbedring. Totens Ingrid Håkegård Eichler, Bjugns Martine Solem (født i mai 2007) og Nord-Odals Aurora Grinden Løvås har en forbedring på mer enn 11 tidspoeng – ganske oppsiktsvekkende!

Håndballspiller og skøyteløper Signe E Kirkesæther (bilde fra Tønsberg Turn).

 

Bak disse følger enda et par Tønsberg-jenter – Vilde Semb og Ina Nakken, samt Bergensjentene Victoria Keltie Sætersdal og Amalie Haugland med mer enn 5 poengs forbedring. Også Askers Marte Bjerkreim Furnée og Hanna Svenni lover veldig godt for åra som kommer. Alle de nevnte har en forbedring som topper Ragne !

I tillegg til de nevnte har en rekke jenter og damer vist  forbedring i år på mini adelskalender. Fem-seks av dem må vel betegnes som mer rene sprintere, som forbedrer seg på de to korteste distansene, mens de andre nok tenker mer allround. I lys av alle avlysninger vi kan registrere, er det flott å se at så mange har klart å sette pers, og dermed klatret på adelskalenderen. Trønderne har dessuten et par løpere, Pauline Lysø Olsen og Aline Holbø Dyrset, som etter neste sesong nok vil ha en plass blant de 100 beste Og om du ikke er nevnt, kanskje DU benytter sjansen i kommende sesonger til å bli medlem i denne 100-beste klubben?

 

(skrevet av T. Stenseng)

 

Bildet øverst: Ina Nakken, Amalie Haugland, Martine Solem (bilde fra Tønsberg Turn).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *