Adelskalenderen: Ragne nr. 1 – Ingrid (16) på vei

Denne tabellen, lik den som er laget for gutta, viser norske kvinnelige løpere som har perset så langt denne sesongen- altså ved nytt år, og som har plass blant de 100 beste i norsk Liten adelskalender.

Som for gutta: 15 løpere. De tre beste løperne har også plass i Evert Stenlunds Small Adelskalender. Det er verdt å merke at Ragne Wiklund har tatt Ida Njåtuns plass som den beste «ever», og hun er nå nr 20 på verdensstatistikken.

Framgangen har vært stor hos flere, og vi ser at to nykomlinger på 100 beste lista, Ingrid Håkegård Eichler fra Toten, og Fanas Åse Marie Dahn, har aller størst framgang. Av de mer «etablerte» løperne er det Victoria Keltie Sætersdal, Amalie Haugland og Marte Bjerkreim Furnée som topper i tidsmessig framgang. Som for gutta har nok de mange avlyste stevnene i betraktelig grad redusert mange løperes sjanse til tidsforbedring.

5000 m er det bare få som har gått, og vi merker oss at nevnte Ingrid Håkegård Eichler har satt en bemerkelsvis god pers på 5000 m, i forhold til de kortere distanser.

Av de 15 løperne som er på plass her, er alle, bortsett fra de tre landslagsløperne Bøhm, Haugen og Ripsrud født etter årtusenskiftet – noe som borger for mange gode skøyteår. Vi venter spent…


Klikk her for å se større tabell!

(skrevet av T. Stenseng)

Bildet av Ingrid H. Eichler er hentet fra Facebook.com/ssktoten.

5 kommentarer om “Adelskalenderen: Ragne nr. 1 – Ingrid (16) på vei

  1. Hei, ser at persen til Ragne er 1/10 for dårlig på 1500 m, skal være 1.52.61. Hun har fått den gamle persen til Ida Njåtun.

  2. Savner at dere lager en tilsvarende statistikk for damer, men erstatte 5 000 m med 1 000 m. Det er tross alt få dameløpere som har gått 5 000 m. På en slik statistikk vil du få fram de mange unge lovende talentene (som ikke har gått 5 000 m).

    Tilsvarende statistikk for herrer hvor 10 000 m er erstatt med 3 000 m, vil også vise framgangen til mange av våre unge lovende herreløpere.

    (må ta et lite forbehold om at en slik statistikk er laget!)

  3. Det koster på en sånn Adelskalender at eneste norske stevne (utenom NM) med 5000m for junior løpere ble avlyst. Jeg hadde hvert fall en løper påmeldt, som nå må vente med 5000m debuten sin. Og jeg tviler på at jeg er den eneste trener i den situasjonen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *