Sesongstart 2019: J. Jørgen Sæves

Tilbake på forbundslaget, og kanskje bedre enn noen gang? I vår intervjuserie har vi i dag kommet til en samfunnsengasjert sprinter med ambisjoner på egne og lagets vegne.

Navn: Johann Jørgen Fredriksen Sæves

Født: 28.10.94

Klubb: Båstad IL

Personlige rekorder: 35,23 (Changchun 2018)

1.09,77 (SLC – 2015) – 1.10,97 (Changchun 2018)

1.48,90 (Calgary 2014) – 1.50,54 (Stavanger 2018)

6.55,76 (Stavanger 2015)

14.45,52 (Stavanger 2015)

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Det har pappa Arild som tok meg med på skøytebanen når jeg var ni år gammel. Han er og har nesten alltid vært svært begeistret for skøytesporten.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Da jeg gjorde comeback under NM enkeltdistanser i Stavanger og tok NM-sølv på 500 meter forrige sesong.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Jeg håper å kjempe til meg en world cup – plass, og sammen med resten av sprintlaget vil jeg forsøke å sørge for at Norge får fire mannlige løpere i A-gruppa på 500 meter. Jeg ser spesielt frem til WC på hjemmebane!

Hvem er din viktigste trener til daglig? Jeremy Wotherspoon, uten tvil.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Ja, og det påvirker meg i den grad at jeg ikke har mulighet til å bo hjemmefra. Det gjør også at jeg ikke får lagt ordentlig til rette for å optimalisere alt rundt treningen. Heldigvis har jeg mange lokale sponsorer som gjør det mulig å være med landslaget på samlinger og konkurranser rundt om i verden.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Jeg er pent nødt til å ta det som det kommer, men jeg ønsker selvfølgelig at skøytesporten skal være attraktiv. Og ettersom skøyter ikke er en typisk A4 – idrett som går under en gitt ramme – da mener jeg at det ikke er kun en distanse eller et klassisk oppsett – så kan det virke som skøytesporten må fornye seg med tiden, for å nå ut til flest mulig seere og skape mest mulig interesse.

jørgen.png

Jørgen Sæves’ meritter i verdenscup og internasjonale mesterskap (SpeedskatingStats)

Jørgen Sæves’ Facebook-side

 

Bildet: Schaats Foto’s

 

2 kommentarer om “Sesongstart 2019: J. Jørgen Sæves

 1. Fin liten intervjuserie.

  Til sesongens første verdenscupsstevne i Obihiro har Norge følgende kvoter:
  (Kvoteplasser totalt – Estimerte kvoteplasser i A-gruppene i sesongens første løp)
  Menn: 500: 4-1 (første løp), 1000: 3-1, 1500: 5-4, 5000: 4-2
  Kvinner: 500: 2-1 (første løp), 1000: 4-2, 1500: 3-1, 3000: 4-0

  Tankevekkende dette med skral økonomi. Viktig i så måte hvilke grep ISU gjør fremover mht. stevneinnhold, mesterskapsstruktur og utformingen av den internasjonale terminlista. Viktig da å være åpne for innspill utenfra også. Der skorter det fortsatt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *