Årets julegavetips: Alt om skøyter 2018!

Ute i siste liten med årets julegaver? Her er løsningen, ikke minst til den som «har alt»!

I år som i fjor, og året før, er nemlig det heteste julegavetipset til den skøyteinteresserte praktverket «Alt om skøyter». Innholdet er som alltid en stilsikker miks av oppdatert statistikk; rekorder, lister og resultater – og selvsagt den obligatoriske delen med noteringsskjemaer. 250 sider alt i alt!

Utgiver Lars Finsen dedikerer denne gangen en stor del av forordet nettopp til noteringsskjemaene, med en historisk gjennomgang av hvordan det vokste fram et behov for å notere og sammenlikne tider – og hvordan noen «smartinger» senere fant ut at dette var avleggs i vår moderne tid. Men han argumenterer overbevisende for hvorfor noteringsskjemaene har, og bør ha sin plass også i 2018, og at dagens tekniske tilbud aldri fullt ut kan erstatte egenproduserte og «live» notater.

Og han har jo helt rett: Intet annet hjelpemiddel gir faktisk like god mulighet til å holde oversikten over hvordan den aktuelle løperen ligger an i forhold til mesterskapsrekorden… banerekorden… verdensrekorden – eller kanskje aller helst i forhold til løperen i foregående par. Og finest av alt: Du velger selv akkurat hvor mye du vil legge i det! Kanskje er du så avansert at du regner differanser i sammendraget underveis i mesterskapet, eller kanskje er du så bedagelig anlagt at du nøyer deg med sluttidene og knapt nok det?

sitat.png

(Alt om skøyter 2018; fra forordet)

Hvilke resultater kan man så notere i «Alt om skøyter 2018»? NM i januar og VM allround i mars er en selvfølge, og så har vi OL i februar med fem distanser for begge kjønn.

Finsens kunnskaper og historiske overblikk overgår det meste. Derfor er bokas høydepunkt for feinschmeckeren muligens de spesielle faktasidene om hver enkelt OL-distanse. Her blandes kuriøse fakta fra OL-historien med fullstendige resultater fra Sotsji 2014. En herlig måte å komme i OL-modus på, for den som måtte ønske det!

Egne sider med plass til å notere resultater fra lagtempokonkurransene er også verdt å merke seg før det braker løs i Sør-Korea.

Lorentzen i fokus

Den norske skøyteløperen som hevder seg best for øyeblikket, er Håvard Lorentzen. Dette har Finsen elegant tatt høyde for ved å sette ham på forsida av «Alt om skøyter 2018», samt ved å gi «Lorry» en egen presentasjon inne i boka.

Så skal vi ikke røpe mer i denne omgang. Kjøp boka, og døm selv! Den koster kr 200 pluss porto i år som i fjor, og bestilling kan gjøres direkte til lars.finsen (krøllalfa) ortygia.no

Bedre julegave til den skøyteinteresserte eller skøytefrelste tviler vi sterkt på at du greier å finne!

Lenke: «Alt om skøyters» egen nettside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *