Nytt fra inn- og utland 15

Skøytesporten ser ut til å bli mer og mer global for hver dag som går. Sist fredag var fire verdensdeler representert på de fire første plassene på lagtempo for menn i Heerenveen. Men hvordan skal det gå nå, som også brasilianerne inntar isparketten?!

  • Vi kommer tilbake til det! Først en visitt innom Geithus, der de fleste norske løperne som ikke var tatt ut til verdenscupen, møttes til Norgescup 2 denne helga. Fine forhold på lørdag bidro til at det ble satt banerekorder både på 1000 og 3000 m for menn. Distansevinnere: Simen Kroken (1000 m) , Christoffer F. Rukke (500 – 1000 m), Einar Agdestein (1500 m), Fredrik van der Horst (3000 m) og Ole B. Næss (5000 m). Sistnevnte gjør sin årsdebut i verdenscupen førstkommende søndag i Stavanger.

Følgende løpere vant distanser i en heller glissen kvinneklasse: Else Omsland (100 m), Inga A. Vasaasen (500 m), Marit F. Bøhm (1000 – 1500 – 3000 m) og Ida Sanderud (1000 m). Her var likevel juniorene Ragne Wiklund og Trine Heian bedre på flere av distansene.

Komplette resultater fra NC2 – Geithus

 

  • Norges Skøyteforbund har ikke tatt ut flere løpere til verdenscupen i Stavanger enn det som var annonsert tidligere. Oversikten over alle deltakere er for øvrig allerede publisert, og vi merker oss at Denis Juskov, som vant 1500 m i suveren stil sist lørdag, ikke kommer til Sørmarka Arena denne gangen. Ifølge den nederlandske avisa Algemeen Dagblad skyldes dette at han ikke får visum til Norge.

 

  • Dessverre blir det heller ingen Ellen Bjertnes eller Martine Ripsrud å se for Stavanger-publikummet. Som de fleste har fått med seg, ble Martine skadet under fartstrening – ironisk nok også i Stavanger – og hun er tydeligvis ikke restituert. Ellen opplyser på sin Facebook-side at hun har hatt helsemessige problemer, og må bruke tid for å komme på rett spor. Vi ønsker begge velkommen tilbake!

 

  • Litt mer verdenscup. Den fjerde VC-runden går på rekordbanen i Salt Lake City, men det blir uten mange av de nederlandske stjernene, med Sven Kramer i spissen. Les mer hos Schaatsen.nl.

 

  • Nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre inviterer om knapt to uker til «samtale om skøytesporten før og no», og det er historiker Eldar Høidal og Jan Erik Vold som skal snakke her. Sikkert veldig interessant, for den som har anledning til å være til stede. Les mer om arrangementet på Nasjonalbibliotekets Facebook-side.

 

Eldar Høidals bok «To indre og vekk me’n» – anmeldelse på «Skøyter 15.46.6».

 

Triumfer på isen - omslag.jpg

 

 

 

  • Men hva med Brasil? Jo, fakta er at samba-landet forrige uke presterte å kåre en nasjonal mester i sprint. Dette skjedde riktignok i Inzell, og tidene var vel ikke all verden, men uansett: Vi gratulerer junioren Marcelo Donadio som mester!

 

  • Prosessen for å komme til bunns i det russiske dopingsystemet (hvis det finnes) ruller videre. I forrige uke stilte Sotsji-deltakerne Fatkulina og Rumjantsev til høring hos den internasjonale olympiske komité i Lausanne. Som kjent ble skiløperen Aleksander Legkov utestengt på livstid etter tilsvarende høring. Resultatet for det to skøyteløperne er ikke kjent, og fortsatt er det uvisst om det i det hele tatt blir russiske deltakere i vinter-OL 2018.

 

Bildet øverst viser Aktiv-løperne Marius Bratli og Simen Kroken i aksjon i Norgescupen på Geithus (aktivsk.no)

3 kommentarer om “Nytt fra inn- og utland 15

  1. 3 kommentarer: Vi må få Afrika på banen. Det var tåke andre dag på Geithus, derfor banerekorder bare første dag. Hvem er Rocambole. Kan du linke?

  2. Han burde hatt en blogg. Lurer på om det er noen vi kjenner. Synd jeg ikke har tilgang til det VG-forumet. Jeg har vært utestengt siden jeg kom i klammeri med en Frp-er. Det kunne kanskje vært et fint sted å reklamere for «Alt om skøyter».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *