Amalie – lovende ungjente fra Jevnaker

 

Skøyter 15.46.6 vil i løpet av september og oktober presentere flere lovende gutte- og jenteløpere som vi forhåpentligvis vil høre mer til de kommende sesonger.

Amalie Kristjansson Berg
Født 01.04.2001

Klubb:
Jevnaker IF

Hva var det som gjorde at du begynte å gå på skøyter?
– Jeg begynte å gå på skøyter fordi jeg alltid har synes det har vært veldig gøy – og jeg synes hurtigløp på skøyter er en flott idrett. I tillegg ble jeg inspirert av naboene mine, som gikk på skøyter, til å starte med denne idretten.

Hva er det beste med skøytesporten?
– Miljøet i skøytesporten er det aller beste, ved at alle fra forskjellige klubber fra ulike steder i landet møtes og blir kjent. En annen ting jeg liker veldig godt med skøyter er at det er så allsidig trening og at vi nesten aldri trener det samme.

Er du fornøyd med treningsforholdene dine – og hvem trener du mest sammen med?
– Treningsmiljøet på Jevnaker er veldig bra, vi har godt opplegg. Gode trenere og ikke minst gode treningskamerater. Jeg trener mest med junior- og seniorgruppen i klubben.

Hvem er treneren din?
– Hovedtreneren min er Odd Øystein Langegård, men jeg blir også trent en del av Knut Andreas Ramsrud og Kristin Haugli.

Er det noe du savner innenfor skøytesporten?
– Jeg savner populariteten rundt skøytesporten og de fulle tribunene i hallene under løp.

Hva er din favorittdistanse?
– Mine favorittdistanser er 1000 og 1500 meter.

Har du noen hobbyer eller lidenskaper utenom skøyter?
– Jeg har ingen generelle hobbyer utenom skøyter. Men jeg er veldig glad i å sykle og løpe. Og å være sammen med venner når jeg har tid til det.

Hva er ditt beste skøyteminne så langt?
– Jente- og guttelandskampen i Erfurt sist sesong er vært det morsomste så langt, mens Hamarlekene 2016 er mitt beste prestasjonsminne.

Har du noen forbilder på skøytebanen?
– Jeg har alltid hatt Maren Haugli som forbilde, men av skøyteløpere nå ser jeg opp til Sven Kramer fordi han alltid vært så god. Mitt største forbilde er likevel Birgit Skarstein og hennes pågangsmot.

Hvilket mesterskap/løp satser du mot i vinter. Og hvilke ambisjoner har du der?
– Jeg satser frem mot NM sprint og allround, hvor målene mine er å få best mulig plassering. Jeg satser mest på uttakene til landskampene og Viking race.

Har du noen langsiktige ambisjoner?
– Mitt største mål er å delta i OL og VM og å være med i medaljekampen der.

Amalies personlige rekorder:
500 meter: 43,91 Heerenveen 27.2.2016
1000 meter: 1.28,11 Hamar 10.1.2016
1500 meter: 2.16,75 Hamar 9.1.2016
3000 meter: 5.15,74 Stavanger 21.3.2015

Amalie hadde best tider i landet i 14 årsklassen sist sesong, både på 1000 og 1500 meter. På 500 meter hadde hun fjerde beste tid. I vinter starter hun i 15 årsklassen – eller som første års junior i junior B-klassen.

(skrevet av T. Teigen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *